Kultúra

Woody Allen fia szerint Mia Farrow találta ki a nemi erőszak vádját

És betanította azt húgának, Dylan Farrownak. Erről Moses Farrow egy blogbejegyzésben írt.

Először szólalt meg a nevelőapja, Woody Allen körüli szexuális zaklatási botránnyal kapcsolatban Moses Farrow, a rendező és a volt élettársa, Mia Farrow színésznő idősebb nevelt gyermeke, aki egy terjedelmes blogbejegyzést tett közzé, amelyben apja védelmére kelt – írta meg a HVG.

A nyilvánosságot egyébként kerülő, 40 éves Moses Farrow bejegyzését azzal indítja, hogy

féltve őrzöm a magánéletemet, és egyáltalán nem érdekel a nyilvánosság figyelme. De az apámat ért támadások után nem tudok többé csendben maradni, hiszen elítélik őt egy olyan bűncselekményért, amit nem követett el.

Mint ismert, Allen nevelt lánya, Dylan Farrow 2014-ben vádolta meg először nyilvánosan Allent azzal, hogy nemi erőszakot követett el rajta, amikor még csak hétéves volt. Elmondása szerint 1992. augusztus 4-én az apja felvitte egy kis padlásszobába az anyja connecticuti házában. A most 82 éves, négyszeres Oscar-díjas rendező ellen annak idején vizsgálatot indítottak, azonban vádemelés nem lett az ügyből.

Moses most azt írja, az egész molesztálási ügy hátterében az anyjuk áll, aki gyakran erőszakos volt és fizikailag bántalmazta őket, ráadásul ő kényszerítette Dylant, hogy vádolja meg az apjukat.

Woody Allen nevelt lánya nem hagyja, hogy a rendező megússza a szexuális zaklatást
Erről egy tévéinterjúban beszélt Dylan Farrow, akit gyermekkorában molesztált a filmes. Videó.

Dylan az évek alatt számtalanszor volt egyedül apámmal a lakásban mindenféle probléma nélkül. Nem gondolnám, hogy apám éppen 56 évesen – amikor a legnagyobb figyelem irányult rá, – hirtelen úgy döntött, hogy pedofil lesz

– írja Moses, aki szerint Dylan valójában nagyon is szerette Allent és amíg az anyjuk nem fordította őt ellene, addig mindig is várta az apjuk látogatásait.

Az anyám belém verte, hogy utáljam az apámat, amiért szétszakította a családot és molesztálta a nővéremet

– teszi hozzá bejegyzésében.

A közelmúltban több színész, köztük Michael Caine, Colin Firth, Rebecca Hall, Greta Gerwig, Ellen Page, Natalie Portman, Greta Gerwig, és Mira Sorvino is elhatárolódott a rendezőtől, de akadnak olyanok is Hollywoodban, akik továbbra is kitartanak mellette és nyilvánosan is a védelmükbe veszik.

Mia Farrow nem akarta, hogy lánya Woody Allen zaklatásos ügyéről beszéljen
Dylan Farrow kétszer állt ki a nyilvánosság elé, hogy nevelőapja molesztálta. Woody Allen ezt azóta is tagadja, de sokan elfordultak tőle.
Kiemelt kép: Getty Images/Diane Freed

Ajánlott videó

Olvasói sztorik