Kultúra

Több évtized után újra tévésorozatot készít Richard Gere

A színész fogja játszani a főszerepet a BBC legújabb saját gyártású szériájában.

A Variety számolt be róla, hogy MotherFatherSon címmel készül a BBC legújabb drámasorozata, amelyben a Golden Globe-díjas Richard Gere fogja játszani az egyik főszerepet.

Az 1990-es évek második fele óta csakis mozifilmekben szereplő színész egy amerikai médiamogult fog megformálni, aki ugyanakkor Londonban él a feleségével és a fiával. Utóbbi az önpusztító életmódjával sok fejfájást okoz szüleinek, akik próbálják észhez téríteni és a jó útra terelni, merthogy a befolyásos apa később rá szeretné majd hagyni a médiabirodalmát.

Az első körben nyolc részesre tervezett sorozatban az anyát a 2006-os A királynőből és a Harry Potter-filmekből Narcissa Malfoyként ismerős Helen McCrory, míg a fiút A vád tanúja című minisorozatban és a Dunkirkben is feltűnt Billy Howle fogja játszani.

Már csaknem 30 éve, hogy legutóbb a televíziózásban dolgoztam. Nagyon hálás vagyok, hogy a BBC számára készíthetek egy olyan projektet, amelyben ennyi tehetséges ember vesz részt, és amely ennyire reflektál a mai korra

– mondta a produkcióval kapcsolatban Richard Gere.

Ahogyan arra a 69 éves színész is utalt, legutóbb már majdnem 30 (egészen pontosan 25) éve, hogy egy kifejezetten a tévéképernyőkre szánt alkotásban vállalt szerepet: az És a zenekar játszik tovább… című tévéfilmben játszott egy koreográfust még 1993-ban. Tévésorozatban pedig még annál is évtizedekkel régebben: 1976-ban szerepelt, a kultikus Kojak egyik epizódjában.

És azt vágod, hogy eredetileg tragikus vége lett volna a Micsoda nőnek?
Pedig így van, ráadásul egészen meghökkentő, hogy milyen fordulattal zárták volna le a történetet.
Kiemelt kép: Getty Images/Fotonoticias

Ajánlott videó

Olvasói sztorik