Kultúra

És azt vágod, hogy eredetileg tragikus vége lett volna a Micsoda nőnek?

Pedig így van, ráadásul egészen meghökkentő, hogy milyen fordulattal zárták volna le a történetet.

Kétség nem fér hozzá, hogy minden idők egyik legnépszerűbb romantikus filmje az 1990-ben bemutatott Micsoda nő! (Pretty Woman), amely mind az azóta Oscarral kitüntetett Julia Roberts, mind pedig a Golden Gobe-díjas Richard Gere karrierjében meghatározó alkotásnak számít.

Mindez szép és jó, viszont most olyan információ látott napvilágot a filmmel kapcsolatban, amely még azokat is sokkolhatja, akik egyébként nincsenek odáig a gazdag pasas és az örömlány szerelmi történetéért. Arról van szó, hogy a filmet forgalmazó Walt Disney korábbi vezére, Jeffrey Katzenberg egy interjúban elárulta,

a Micsoda nő! alapváltozatában meghalt volna a Julia Roberts által megformált prosti, Vivian, méghozzá kábítószer-túladagolásban.

A forgatókönyvként szerint korhatáros mozi lett volna egy prostituáltról a Hollywood Boulevardon. Eredetileg azt hiszem meg is halt volan a végén, túladagolásban. Csakhogy aztán hosszas vitákat követően sikerült meggyőzni a stúdiót, hogy ez sokkal jobb lesz tündérmeseként, egy afféle hercegnős történetként, amelyet akkor persze még sokan nehezen fogadtak el. De aztán így lett és ahogyan mondani szokás, a többi már történelem.

– nyilatkozta Katzenberg, akinek ezzel vélhetően a film és Roberts rajongóinak millióit sikerült megráznia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik