Kultúra

Denzel Washington fia beépíti Kylo Rent a Ku Klux Klánba

A Spike Lee rendezte BlacKkKlansman című filmben, amely egy elképesztő igaz történetet mesél el. Trailer.

A cannes-i filmfesztiválon tartották tegnap a kétszeres Oscar-jelölt Spike Lee (Szemet, szemért, Malcolm X) új filmje, a BlacKkKlansman premierjét, melynek apropóján a forgalmazó Focus Features közzé is tette a produkció első előzetesét. Ebből kiderül, hogy az év egyik filmkuriózumát hozta össze Lee, aki remek szereplőgárdával forgatta le a hihetetlennek tűnő igaz történetet elmesélő mozit.

A már a címében is kraftos BlacKkKlansman az 1970-es évek végén játszódik és a főhőse Colorado Springs első színes bőrű rendőre, Ron Stallworth, akit a kétszeres Oscar-díjas Denzel Washington fia, John David Washington alakít. A történet szerint Stallworth 1978-ban egy napon felhívja a Ku Klux Klán telefonszámát, amelyet egy újsághirdetésében talált és kollégái füle hallatára olyan meggyőzően adja elő a fehér felsőbbrendűség hívét, hogy a szektások később megkérdezik tőle, csatlakozna-e hozzájuk. Stallworth belemegy a játékba és továbbra is telefonon tartva a kapcsolatot beépül, amelynek kényesebb részét, azaz a személyes megjelenéseket úgy oldja meg, hogy főnökei áldásával ráveszi a magas, fehér kollégáját, Flipet (a Star Wars Kylo Renjeként befutott Adam Driver), hogy a gyűlésekre menjen el helyette.

A tavalyi év meglepetésfilmjévé vált Tűnj el! című horrort író-rendező (és a forgatókönyvéért Oscart is nyerő) Jordan Peele producerálta Spike Lee új alkotását, amelyben Washington és Driver mellett Topher Grace, Laura Harrier, Robert John Burke és Corey Hawkins játsszák a fontosabb szereplőket.

A film a charlottesville-i zavargások évfordulóján, augusztus 10-én fog debütálni az amerikai mozikban.

Kiemelt kép: Blumhouse Productions/Focus Features

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik