Kultúra

Lesz Sherlock Holmes 3 és már meg is van, mikor érkezik

Hivatalosan is zöld utat kapott a harmadik rész, amelynek egyúttal a bemutatóját is kitűzték.

Már hét éve, hogy 2011-ben mozikba került a Sherlock Holmes: Árnyjáték és azóta is visszatérő téma, hogy vajon Guy Ritchie trilógiává bővíti-e a szériát, vagy már sosem lesz harmadik rész.

Az elmúlt években többször is beígért folytatással kapcsolatban most váratlanul nagy hír érkezett: a Variety számolt be róla, hogy az előző két részt is gyártó Warner Bros. Pictures bejelentette, hogy készül a produkció és már ki is tűzték a bemutatóját, amely szerint

a Sherlock Holmes 3 2020. december 25-én fog debütálni az amerikai mozikban.

Egyúttal az is hivatalossá vált, hogy Holmes szerepében Robert Downey Jr. és Dr. Watsonként Jude Law is visszatér, mellettük állítólag Irene Adler szerepében Rachel McAdams lehet még benne a filmben.

A bemutató kitűzése dacára az még bizonytalan, hogy a trilógiazárót is Guy Ritchie rendezi-e.

A Sherlock Holmes 3 évek óta húzódó halogatásának hátterében az áll, hogy a film eredeti forgatókönyve nem tetszett a producereknek, ezért mostanáig több ízben, több forgatókönyvíróval is átíratták azt. A végleges verziót a Hannibal és a Narcos című sorozatokon is dolgozó Chris Brancato dolgozta ki.

Robert Downey Jr. harmadjára is Sherlock Holmes lesz
A színész egy interjúban beszélt a harmadik film alakulásáról, illetve arról, mennyire várja már, hogy elkezdjék a forgatást.
Kiemelt kép: Warner Bros. Pictures

Ajánlott videó

Olvasói sztorik