Kultúra

Hinnéd-e, hogy Benedict Cumberbatch rokona a Sherlock Holmes írójának?

Pedig így igaz: a színész és Arthur Conan Doyle közti megdöbbentő rokoni szálat családfakutatók fedezték fel.

Ennél jobb reklámot kieszelni sem tudtak volna a Sherlock tegnap startolt negyedik évadához az Ancestry.com családfakutatói, akik bejelentették, hogy a BBC sorozatában

Sherlock Holmest alakító Benedict Cumberbatch és a detektívet kitaláló Sir Arthur Conan Doyle távoli rokonok. A színész konkrétan az író 16. fokú másodunokatestvére.

Az ezt felfedező Ancestry.com kutatóinak bevallása szerint a hihetetlen rokoni szálra nem valakinek, vagy egy szervezetnek a megbízásából, hanem pusztán csak passzióból nyomozgatva jöttek rá, miután a színészt és az írót is tisztelik és becsülik, a munkájuk során pedig előszeretettel néznek utána történelmi alakok és hírességek családfáinak.

Miként kiderítették, Conan Doyle és Cumberbatch közös őse bizonyos Genti János (John of Gaunt) volt, aki az írónak a 15. fokú, a színésznek pedig a 17. fokú dédatyja.

Genti egyébként III. Eduárd angol király negyedik fia volt és 1340-1399 között élt.

Mindeközben a BBC One műsorán egy év kihagyás után elindult új Sherlock-évad (előzetes) fő kérdése, hogy Moriarty (Andrew Scott) valóban visszatért-e és amennyiben igen, úgy miként lehetséges az, hogy nem halt meg. Mindeközben fel fog bukkanni egy Culverton Smith (Toby Jones) nevű figura is, aki minden korábbi ellenfelénél nagyobb kihívást jelent majd Holmesnak és persze az őt segítő Watsonnak (Martin Freeman).

Forrás: The Guardian

Ajánlott videó

Olvasói sztorik