Kultúra

Steven Spielberg lehet a DC megmentője

Bár sokan vitatkoznának azzal, hogy meg kell-e menteni. Mindenesetre Spielberg beáll képregényfilm-rendezőnek, ami, hát, minimum érdekes.

Steven Spielberg végre beszáll a szuperhősbizniszbe: ő rendezheti a DC Blackhawk című képregényének filmadaptációját. Ő és cége, az Amblin Entertainment összefog a Warnerrel, hogy tető alá hozzák a Blackhawk című szuperhősmozit, a projektben valószínűleg Spielberg ül majd a rendezői székben. Ez lesz az első DC karakterek körül forgó film, amin Spielberg dolgozik, akinek az egyébként is igen magas ázsióját az utóbbi időben tovább emelte, hogy a szintén Warner égisze alatt készült Ready Player One olyan sikeresen fut a mozikban, amennyire: most jár 476 millió dolláros globális bevételnél.

Steven Spielberg új sci-fije tarolt a hosszú hétvégén
Tíz éve nem nyitott olyan erősen a rendező egyik alkotása sem, mint most a Ready Player One.

Nem meglepő hát, hogy a Warner lelkes:

Annyira büszkék vagyunk rá, hogy mi vagyunk a stúdió Steven Spielberg legutóbbi sikerfilmje mögött, és izgatottan várjuk az újabb közös munkát. Alig várjuk, hogy láthassuk, milyen úttörő módon mutatja be a Blackhawkot a mozinézőknek világszerte.

– nyilatkozta a Warnertől Toby Emmerich, de Spielberg is hasonlóan feldobottan beszélt Warnerékről, akik, mint fogalmazott, a szenvedélyt és a profizmust ötvözve dolgoznak mindenen, amihez nyúlnak.

 

 

A Blackhawk forgatókönyvét David Koepp írja, akivel Spielberg már olyan blockbustereken dolgozott együtt, mint a Jurassic Park, az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága vagy a Világok harca. Spielberg producerként is feltűnik majd, naná, hiszen cége, az Amblin Entertainment jegyzi majd gyártóként a filmet, Kristie Macosko Krieger lesz a producertársa, az executive produceri teendőket pedig Sue Kroll látja majd el.

A Blackhawk című képregényt 1941-ben jelentette meg a Quality Comics nevű cég, melyet 1957-ben a DC felvásárolt. A dátumból sejthetően a sztori egy csapat elit pilótáról szól, akik a nácikkal harcolnak a második világháborúban – az ő vezetőjüket hívják Blackhawknak. Ilyen formán adná magát, hogy a történetet valahogyan összekapcsolják a DC univerzumának Wonder Womant érintő részével, de hogy ez így lesz-e, arról egyelőre semmit sem tudni.

 

 

Korai is lenne, ugyanis nagy bejelntés ide vagy oda, a Blackhawk-projekt még évekig nem fog érdemi előrelépést mutatni, minthogy Spielberg borzasztóan elfoglalt: még minimum két film vár rá, mielőtt a pilótákhoz nyúlhat, a következő Indiana Jones-film, amelyet 2020-ban terveznek bemutatni, majd a West Side Story, aminek még dátuma sincs, de vélhetőleg az is 2020-2021 körül várható. Warneréknek tehát bőven van idejük alaposan kidolgozni a forgatókönyvet, mielőtt Spielberg nekilátna a munkának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik