Kultúra

Már megint csak egy dolga van a nőknek: a szülés

Lehet, hogy elsőre úgy tűnik, hogy csak a Westworldre és A szolgálólány meséjére érdemes figyelni a hónapban, de ez nem igaz. Lesz itt minden a trashtől a sci-fiig, sőt, végre Antonio Banderast is megnézhetjük Picasso szerepében. Ha kifogyna a sorozatokból, nézze vissza a februári és márciusi listánkat, hogy milyen újdonságok premiereztek.

Jersey Shore Family Vacation S01, MTV

április 5. 

A legendás reality eredetileg New Jersey-ben, az olasz-amerikai családok központjában játszódott Deena Nicole Cortese-vel, Paul „Pauly D” Delvecchióval, Jenni „JWOWW” Farley-vel, Vinny Guadagninóval, Ronnie Ortiz-Magróval, Nicole „Snook” Polizzival és Mike „The Situation” Sorrentinóval. Mind összegyűlnek újra, most Miamiban buliznak egyet, vagyis náluk biztos ezt takarja a családi vakáció. A 2009-ben indult valóságshow alapjaiban változtatta meg a műfajt, már nem annyira volt izgalmas, hogy a csatornák pár fiatalt összezárnak egy kamerákkal teli stúdióba, inkább megrendezett és spontán szituációkat követhettünk végig a stábbal. Ebből a Jersey Shore-ból lett aztán a britek méltán híres változata, a New Castle-i Geordie Shore.

Megszállottak viadala (Killing Eve), BBC America

Április 9. 

A nyolcrészes minisorozat Luke Jennings regénysorozata alapján készült. Két nő áll a középpontban: egy ügynök, Eve (Sandra Oh, Grace Klinika) akinek csak kívülről hangzik érdekesen a melója, az asztalnál tölti a fél életét, és egy pszichopata gyilkos (Jodie Comer, A fehér hercegnő). Eve próbálja elkapni a pszichopatát, de folyamatos a macska-egér játék. A BBC Americán jön ki a sorozat április 8-án, de a nemzetközi premierrel gyakorlatilag egy időben az HBO GO-n is meg lehet nézni a Megszállottak viadalát.

Új csaj (New Girl) S07, FOX

április 10.

A New Girl azért is került ide, mert fut Magyarországon fut, ráadásul egy elég szórakoztató sitcom. Zooey Deschanel tulajdonképpen önmagát játssza: Jess egy szétszórt csodabogár, akinek be nem áll a szája, de nem lehet utálni. Elképzelhető, hogy aki az első évadtól követi a sorozatot, kicsit besokallt a karakterektől, viszont érdemes néha újra nekifutni, teljesen oké fél órás időtöltés. Szigorúan eredeti nyelven ajánlott, Jess hangja, Nick (Jake Johnson) bénasága, Schmidt (Max Greenfield) idegesítő precizitása angolul az igazi. Nagyon színes, túl cuki, de szórakoztató, valahogy így lehet összefoglalni Zooey Deschanel sorozatát, amiben 2017-ig producerként is részt vett.

The Expanse S03, Syfy

április 11.

James S. A. Corey (Daniel Abraham és Ty Franck) könyvei alapján készült sorozat hihetetlen gyorsasággal lett népszerű. Bár Syfy produkcióról van szó, a Netflix egy kis késéssel világszerte forgalmazza a sci-fit. Az Expanse egy olyan világban játszódik, ahol az emberiség kolonizálta Naprendszert, és nem egyedül a Föld diktál, ott van még a Mars vagy az OPA (Outer Planets Alliance) is, Holdenék (Steven Strait) csapata pedig próbálja fenntartani a békét.

Az Expanse már a harmadik évadnál tart, és megéri felvenni a fonalat, főleg azoknak, akik szeretik a politikai sorozatokat. Az egyik legnagyobb meglepetés a Földön politizáló Chrisjen Avasarala (Shohreh Aghdashloo) karaktere. Az iráni származású színésznő hangját egyébként a Mass Effectben is halhatták a rajongók.

Lost in Space S01, Netflix

április 13.

A beszédes nevű sorozat az 1965-ös, azonos című Lost in Space remake-je: 2046-ban a Robinson-család űrhajója egy ismeretlen bolygón szenved balesetet, ahol egy teljesen új világ tárul ki előttük. Érdemes megnézni az előzeteset, abból egyből kiderül, hogy nekünk való a sorozat és annak látványa, vagy sem.

Chef’s Table: Pastry S01, Netflix

április 13.

A Netflix nagyon erős a doksik terén, minden hónapban kihoznak egy-kettő olyan produkciót, ami simán feledteti a béna filmeket. A Chef”s Table abszolút ilyen, 2015-től fut, és minden részben egy olyan szakácsot ismerhettünk meg a világ különböző pontjairól, akitől kedvet kaptunk akár a főzéshez, akár az evéshez. Vagy szimplán csak lenyűgözi a nézőt, hogy milyen művészi szintet lehet elérni a konyhán. Most, hogy a sütik kerülnek előtérbe, a Netflix is tartja a tempót, és a doksiban a tészták és a cukrászművészet állnak a középpontban.

Into the Badlands S03, AMC

április 22.

A posztapokaliptikus világban játszódó sorozatot Alfred Gough-nak és Miles Millernek lehet megköszönni. Akiknek bejönnek a profin megkoreografált kínai harcművészetes jelenetek, azok tuti imádni fogják.

Géniusz: Picasso S02, NatGeo

április 22.

NatGeo doksija azért is került be a listánkba, mert a Picassót alakító Antonio Banderas Magyarországon forgatta a produkciót. A sorozat második évadában Einstein után a 20. századi festészet egyik legkiemelkedőbb alakját, a spanyol Picassót ismerhetjük meg közelebbről.

Westworld S02, HBO

április 23.

A Westworld világában a gazdagoknak már nem elég egy konzol a kezükbe, fizikailag is át akarják élni a felnőtt, westernes vidámparkot tele szexszel, kalanddal, szerencsejátékkal és gyilkolással. Az úgynevezett hostok, azaz a robotok szórakoztatják a közönséget, de hiba csúszott a gépezetbe Michael Crichton 1973-as filmjének adaptációjában, a robotok öntudatra ébredtek, és kezd elegük lenni, hogy minden nap ugyanazt a mókuskereket hajtják újra és újra. A mostani évadban úgy néz ki, hogy Japánba, a szamurájok világába is mehetünk.

A szolgálólány meséje S02, Hulu

április 26.

Az utópisztikus sorozat első évada Margaret Atwood 1985-ös regénye alapján készült, és egy olyan világot keltett életre, ami sokszor valóságosabbnak tűnik, mint kellene. Itt a termékeny nők egy dologra jók, folyamatosan szülhetnek a gazdag férfiaknak. Nincs szabad akaratuk, vagyonuk, nem olvashatnak, tulajdonképpen semmi mást nem csinálhatnak a szexen kívül. Azt is csak meghatározott időpontban, pózban, a meddő feleség jelenlétében. Tipikusan olyan sorozat, ami nyomaszt, de képtelen vagy abbahagyni, és még órákkal a részek után sem hagy nyugodni a téma, nem véletlenül választottuk 2017. legjobb sorozatának. Hasonlókat várunk a második évadtól is, amely már nem is a könyv alapján íródott.

Kiemelt kép: HBO

Ajánlott videó

Olvasói sztorik