Kultúra

Márciusban belefulladhatunk a jó sorozatokba

A februári felhozatal után összeszedtük a márciusi sorozatpiac legfontosabb premierjeit. Úgy tűnik, hogy most kezd csak igazán beindulni az év: az HBO egy bérgyilkosos sitcommal jelentkezik, folytatódik a Szilícium-völgy, és Brendan Fraser is visszatér többek között Hillary Swankkel a 70-es évek hangulatát idéző sorozatban. A Netflix most nem robbant akkorát, de egy-két érdekesebb műsort találunk ott is. A múlt havi listánkat is visszaolvashatja, ha nincs mit néznie.

Meglátjuk, hogy lenyomja-e a cyberpunk a 90-es éveket
Mi is alig tudjuk követni a sorozatokat, de segítünk egy kicsit, mit nézzen februárban.

Life Sentence S01, CW

március 7. 

A sorozat főhőse, Stella Abbott (Lucy Hale) megtudja, hogy nem haldoklik, felépült a rák után. A gond csak ezután kezdődik, az előzetes alapján ugyanis Stella nem a betegségébe roppan bele, hanem azon aggódik, hogy most mit kezdjen az új életével. Lucy Hale-t amúgy a Hazug Csajok Társaságából ismerhetjük. A Life Sentence meg pont egy olyan sorozatnak tűnik, amit a háttérben nézünk a legszívesebben, de úgy nagyon.

Nailed it s01, Netlfix

március 9. 

A reality egy nagyon fontos trendet röhög ki. Mostanában már mindenki tortacsodákat készít, és a Netflix ebből hozott ki egy elég viccesnek ígérkező show-t. Akkor élnénk egy jó világban, ha inkább ilyen félresikerült izéket látnánk az Instagramon.

On my Block S01, Netflix

március 16. 

Most éppen nem a gazdag oldalát láthatjuk Los Angelesnek, hanem a szegényebb, déli részekre visz minket az On my Block. Tinisorozat tinikről, nem csak tiniknek. Csupa gimisekről szól az évad, hogy hogyan lehet túlélni azt a négy évet.

Barry S01, HBO

március 26. 

Ha valaki még emlékszik Bruce Willis karakterére a Bérgyilkos a szomszédomból, akkor most felejtse el. Barry (Bill Hader) nem ilyen, inkább egy fapados gyilkos. Annyi viszont közös bennük, hogy mind a ketten váltanának, Barryt például a színház csábítja el, meg nyilván egy lány. Bill Hader korábbi filmjeiből (Kész katasztrófa) ítélve kirázza a kisujjából a bérgyilkost. Szinkronos előzetes itt.

Szilícium-völgy (Silicon Valley) S05, HBO

március 26.

A Szilícium-völgynél hirtelen nem is tudnék jobb még mindig futó sitcomot mondani. Annyira zseniálisan mutatja be a San Fransisco-i startupos világot, hogy az már ijesztő. Csak azon lehet izgulni, hogy Richard Hendricks (Thomas Middleditch) karaktere mennyire fáradt el, és hogy teljesít a Szilícium-völgy a sztorit és a humort eddig a hátán vivő T.J. Miller nélkül. Szinkronos előzetes itt.

Bizalom (Trust) S01, FX

március 26. 

Brendan Fraser már jó ideje nincs szem előtt. Most a Bizalommal tér vissza, amihez egy nagyon komoly interjú is készült a színésszel a GQ-ban. Fraser még azt is elmesélte, hogy egy hollywoodi fejes, az Golden Globe-okat kiosztó újságírókat összefogó egyesület (HFPA) elnöke kézfogás helyett a fenekébe dugta az ujját.

A Bizalom tele van híres és jó színészekkel Donald Sutherlandtől, Hilary Swankig, és a Gettómilliomost és a Trainspottingot is rendező Danny Boyle hozták össze. A történet szerint a 70-es években járunk, és rájöhetünk, hogy a pénz nem minden. J. Paul Getty (Donald Sutherland) dúsgazdag, de magasról tesz rá, hogy az unokáját egy kis drogtartozás miatt elrabolták. Március egyik legígéretesebb sorozatáról van szó, az HBO GO-n lehet majd nézni, egy nappal a nemzetközi premier után, március 26-tól.

Szirén (Siren) S01, Freeform

március 30. 

Elsőre nehéz eldönteni, hogy mit várjunk a Freeformos sorozattól, de megér egy próbát. Szintén az HBO GO-n lehet nézni az első évadot, ahogy egy városban feltűnik egy szirén. Kiderül, hogy a legenda igaz, és a víz mélyén durva lények élnek.

A balszerencse áradása (A Series of Unfortunate Events) S02, Netflix

március 30. 

Daniel Handler regényei alapján 2004-ben már készült egy film Jim Carrey-vel. Őszintén szólva merész vállalkozás volt ezt überelni, de a Netflixnek sikerült, az Így jártam anyátokkal Barney Stinsonja, Neil Patrick Harris musicales, színházas háttere tökéletesen passzolt a nagyon színpadias, túlzó sorozathoz. Itt a felnőttek Olaf gróffal az élen a gonoszak, de a gyerekek túl járnak az eszükön.

Kiemelt kép: HBO

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik