Kultúra

Meglátjuk, hogy lenyomja-e a cyberpunk a 90-es éveket

Annyi sorozat jelenik meg lassan havonta, mint régen egy év alatt, szóval az is nehezen tartja a lépést, aki amúgy tévén és a Netflixen él. Éppen ezért összeszedtük, hogy miket lesz érdemes nézni februárban, vagy miket kerüljünk el. A Netflix szokás szerint egymás után lövi ki a premiereket, de az HBO-n is lesz mit nézni, illetve folytatódik a Walking Dead, ha valaki még nem vesztette volna el teljesen a hitét a zombikban.

Altered Carbon S01, Netflix

Február 2.

A trailer alapján a Netlfix nem sajnálta a pénzt a a noiros cyberpunk-sorozatra, amit egy 2002-es sience fiction regény alapján forgattak. Az alapsztori középpontjában egy katona áll, aki több száz év után ébredt fel, és alkalmazkodnia kell egy új világhoz. A felépített város egészen elképesztő, de majd meglátjuk, hogy végig kitart-e a látvány.

Itt és most (Here and Now) S01, HBO

Február 12.

Az HBO új sorozatához lehet, hogy elég annyi is, hogy az Amerikai szépség és a True Blood producere, Alan Ball készítette. Amúgy pedig egy multikulti családról szól, ahol a szülők három gyereket fogadtak örökbe Libériából, Vietnamból és Kolumbiából, plusz van egy vér szerinti lányuk is. Szinte biztos, hogy az lesz a pláne, hogy az egyikük olyanokat lát, amiket a testvérei nem. Az amerikai premierrel egy időben jön ki nálunk a sorozat feliratosan és 25-től jön a szinkronos változat.

UnREAL S03, Lifetime

Everything Sucks! s01, Netflix

Február 16. 

Itt muszáj megnézni az előzetest, abból minden kiderül. Valaki vagy vevő a 90-es évek paródiájára, vagy semmit nem jelentett neki az a korszak, vagy még nem is élt.

Mozart in the Jungle S04, Amazon

Február 16. 

Simán lehet, hogy valaki most kap kedvet az Amazon már három évad óta futó sorozatához. Nem kell rögtön továbbpörgetni, ha annyit mondok, hogy egy karmesterről szól az egész, akit Gael García Bernal alakít. Nagyon szerethető, és egy olyan világot rak elénk a sorozat, amiről az emberek nyolcvan százalékának halvány lila gőze sincs, sőt, azt se tudja, hogy miért érdekelhetné, mi megy a New York-i Müpában. Gael García Bernalról meg csak annyit, hogy egy zseni zenésznek született, pályát tévesztett.

Seven Seconds S01, Netflix

Február 23. 

A sorozat elég durván járja körül, hogy mi történik akkor, ha Amerikában egy fehér rendőr gázol halálra egy fekete fiút. Semmi. De az anya harcol, hátha börtönbe küldheti a fia gyilkosát.

The Walking Dead S08, AMC

Február 25. 

Túl sok mindent nem kell hozzáfűzni a 2010 óta húzódó zombis sorozathoz. Február végén a két felvonásban leadott nyolcadik évad utolsó nyolc része jön, de túl sok jóra már nem lehet számítani.

 

UnREAL S03, Lifetime

Febuár 26. 

Az UnREAL című sorozatnak meglehetősen jó a visszhangja, ahhoz képest, hogy a szerelmi szálak sokszor túlságosan elvonják a figyelmet a lényegről: végigkövethetjük egy amerikai valóságshow undorító kulisszáit. Csak egy emlékeztető, hogy semmi nem olyan spontán, mint amilyennek a tévében látszik. Nincsenek nagy nevek az UnREAL-ben, esetleg Craig Bierko lehet ismerős a Horrorra akadva negyedik részéből.

Good Girls S01, NBC

Február 26.

Tulajdonképpen csak Christina Hendricks miatt került a listára az NBC február végén induló sorozata. De ne írjuk le előre a rablókat játszó nőket. Nem jókedvűkből lopnak, muszájból, és még az is lehet, hogy szórakoztató lesz a béna cím (jó lányok) ellenére.

Ash vs Evil Dead S03, Starz/HBO GO

Február 26.

A Starz sorozatáról van szó, de nálunk február végétől, gyakorlatilag a nemzetközi premierrel egy időben lehet nézni az HBO GO-n, aprítós vicces horror Bruce Campbellel, és csak 30 perces egy rész.

The Looming Tower, minisorozat, Hulu

Február 28. 

A hónap végén a Hulun jön ki egy tizenegy részes minisorozat egy 2006-os, Pulitzer-díjat nyert könyv alapján. Nagy vonalakban azt követhetjük majd végig, hogyan jutottunk el a szeptember 11-i terrortámadásokig, hogyan ágyazhatott meg a támadásoknak az FBI és a CIA egymással való rivalizálása.

Kiemelt kép: Netflix

Ajánlott videó

Olvasói sztorik