Kultúra

Női rendező készíti az eddigi legkülönlegesebb szuperhősmozit

Bejelentették a DC-féle The New Gods adaptációját, amelyet egy Oscarra is jelölt rendezőnő fog levezényelni.

A Warner Bros. bejelentette, hogy mozifilm készítenek a legendás Jack Kirby által írt The New Gods (Új Istenek) című képregénysorozatból, amely a DC kiadásában jelent meg még 1971-ben. A szuperhősmozit az az Ava DuVernay fogja rendezni, aki az Időcsavar című sci-fi fantasyjével az első színes bőrű női rendezővé vált, aki 100 milliós költségvetés feletti szuperprodukciót rendezhetett – írja a Deadline.

Ava DuVernay az Időcsavar premierjén. Fotó: Getty Images/WireImage/Mike Marsland

A produkció bejelentése és DuVernay szerződtetése egyúttal azt is jelenti, hogy a The New Gods lesz a második szuperhősfilm, amelyet női rendező forgat. Az elsővé Patty Jenkins vált tavaly a nagy sikerű Wonder Woman direktoraként.

A The New Gods az ikerbolygók, Új Genezis és Apokolipsz lakói között elfajuló epikus konfliktust mutatja be. Tavaly DuVernay az Apokolipsz női harcosát, Nagy Bardát nevezte a kedvenc szuperhősének, most pedig a Twitteren egy Jack Kirbyt ábrázoló fotóval erősítette meg, hogy ő rendezi a The New Gods-filmet.

Az adaptáció nem fog kapcsolódni a Warner és a DC mozis univerzumához, hanem olyasfajta, a Batmanék filmjeitől független produkció lesz, mint a már szintén bejelentett Joker-eredetfilm.

Oscar-jelölt színész játszhatja Jokert a bohóc eredetfilmjében
Kiderült, ki kaphatja a szerepet Martin Scorsese filmjében, amelyben nem Jared Leto alakítja majd a gothami bűnözőt.
Kiemelt kép: DC Comics

Ajánlott videó

Olvasói sztorik