Kultúra

Oscar-jelölt színész játszhatja Jokert a bohóc eredetfilmjében

Kiderült, ki kaphatja a szerepet Martin Scorsese filmjében, amelyben nem Jared Leto alakítja majd a gothami bűnözőt.

Tavaly yáron jelentette be a Warner Bros., hogy a DC képregények és filmek ikonikus gonosza, a Batman nemeziseként elhíresült Joker saját eredetfilmet kap, amely az fogja elmesélni, hogyan is vált a karakter azzá a pszichopatává, akiként a világ ismeri.

A produkcióról már a bejelentésekor kiderült, hogy a Warner és a DC filmes univerzumépítésétől függetlenül készül, ezért aztán nem a Suicide Squad – Öngyilkos osztagban (és elméletileg a jövőben készülő szuperhősfilmekben) a Jokert életre keltő Jared Leto fogja játszani a főszerepet.

Miután a film producere Martin Scorsese lesz, első körben a rendező egyik kedvenc színészévé vált Leonardo DiCapriót hozták hírbe a szereppel, azonban mostanra szinte biztossá vált, hogy nem ő fogja játszani a bűn bohóchercegét. már csak azért sem, mert a Variety úgy értesült, hogy

a Golden Globe-díjas és háromszoros Oscar-jelölt Joaquin Phoenix kaphatja a Joker szerepét, miután már meg is egyeztek vele, csak még hivatalosan nem jelentették be.

Joaquin Phoenix. Fotó: Getty Images/FilmMagic/C Flanigan/

A Warner nem kommentálta a hírt, mindenesetre az IMDb már tényként kezeli, hogy Phoenix lesz a Joker.

Ez azt jelenti, hogy a 43 éves Phoenix lehet majd az ötödik színész, aki nagyjátékfilmen életre kelti az őrült bohócot. Korábban Cesar Romero (Batman: The Movie, 1966), Jack Nicholson (Batman – A denevérember, 1989), Heath Ledger (A sötét lovag, 2008) és a már említett Leto volt látható a szerepben.

Az egyelőre cím nélküli Joker-filmet a főleg vígjátékokat, köztük a Cool-túrát és a Másnaposok-mozikat is jegyző Todd Phillips fogja rendezni a Scott Silverrel (8 mérföld, The Fighter – A harcos) közösen kidolgozott forgatókönyvéből. A produkció legkorábban 2019 második felében kerülhet majd a mozikba.

Heath Ledger újra el akarta játszani a Jokert
Erről a 10 éve elhunyt színész egyik testvére beszélt egy interjúban.
Kiemelt kép: Warner Bros. Pictures

Ajánlott videó

Olvasói sztorik