Kultúra

Az évtized legveszteségesebb szuperhősfilmje lehet Az Igazság Ligája

Egy pénzügy elemzése szerint még a költségeit sem fogja visszahozni a produkció.

Hétfőn beszámoltunk róla, hogy erősen a várakozások alatt kezdett az amerikai mozikban Az Igazság Ligája, amely azóta sem muzsikál jobban. Márpedig ettől a produkciótól várná a legtöbbet ez a DC képregényeken alapuló filmekkel továbbra is a Marvel babérjaira törő Warner Bros. Pictures stúdió.

Várakozáson alul kezdett a mozikban Az Igazság Ligája
Nem robbantott bankot, de a Thor: Ragnarököt azért legyőzte a Warner Bros. szuperprodukciója.

A nyitó hétvégi teljesítménye nyomán részletes pénzügyi elemzést készített Az Igazság Ligája várható bevételeiről a Forbes (via Filmtrailer), amely a korábbi stúdióvezető Rob Cain közreműködésével kiszámolta, hogy a produkció várhatóan 50 millió dolláros veszteséget fog hozni a Warner számára.

A pénzügyi előrejelzést több lépésben született. A produkció első hétvégi teljesítménye és a Warner-DC eddigi filmjeinek átlaga alapján először kiszámolták, hogy Az Igazság Ligája amerikai bevétele várhatóan 235 millió dollár körül lesz. Ugyanezzel a módszerrel a nemzetközi bevételt 400 millió dollárra becsülték meg. Miután a tengerentúli mozikból a bevétel 52%-a, míg külföldről 38% marad a stúdiónál, ezek összege a 400 millióból végül 275 milliót tesz ki, azaz végül ennyit profitot tehetnek majd zsebre. Ehhez hozzájön még a házimozis kiadások bevétele, amelyet szintén 270 millió körülre jósolnak, következésképp

Az Igazság Ligája végül nagyjából 545 milliót hoz majd a Warner konyhájára. Ezzel szemben a gyártási, promóciós és forgalmazási költségek együttesen 600 millió dollárra rúgnak. Az eredmény alapján Az Igazság Ligája lehet az évtized legveszteségesebb szuperhősfilmje. Erről még egy táblázat is készült, melyen az 50 milliós veszteséggel az utolsó helyen szerénykedik a produkció.

Forbes

Természetesen a Forbes előrejelzése nem garantált, így előfordulhat, hogy a jövőben jobban/rosszabbul teljesít majd a Warner Bros. szuperprodukciója. Mindazonáltal ha nagyjából mégis így alakulnak majd a végelszámolás, az komoly hatással lehet a stúdió és a DC univerzumépítési projektjének jövőjére.

Az Igazság Ligája annyiban jobb elődeinél, hogy rövidebb és kevésbé ciki
A DC moziverzumának legújabb állomása jobb, mint Az Acélember vagy a Batman Superman ellen, de ez is kevés. Spoilermentes kritika.
Kiemelt kép: Warner Bros. Pictures

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik