Kultúra

Michael Caine többé nem dolgozik Woody Allennel

A színész egy interjúban határolódott el a nevelt lánya által molesztálással vádolt filmestől.

A The Guardian oldalán jelent meg interjú Michael Caine-nel, arra reagálva határolódott el Woody Allentől, hogy a hollywoodi zaklatási botrányok nyomán a közelmúltban ismét reflektorfénybe került a molesztálási ügye. A filmest nevelt lánya, Dylan Farrow vádolta meg azzal, hogy gyermekkorában megerőszakolta.

Meg vagyok döbbenve. Támogatója vagyok az egyik gyerekbántalmazás elleni szervezetnek és nagyon határozottan elítélem a pedofíliát. Nem tudok megbékélni ezzel, mert korábban jól éreztem magam Woodyval, akivel nagyszerű volt dolgozni. Ráadásul én mutattam be őt Mia Farrow-nak. Azt nem bánom, hogy együtt dolgoztunk, de nem dolgoznék újra vele

— mondta a 85 éves színészlegenda

Michael Caine az 1986-ban bemutatott Hannah és nővérei című bűnügyi drámán dolgozott együtt Allennel. A színész a filmben nyújtott alakításáért kapta a két Oscar-díja közül az egyiket.

Mint ismert, Dylan Farrow először hétéves korában beszélt arról, hogy molesztálta őt nevelőapja. A filmes tagadta a vádakat és ügyvédeket is bevetett az ügy elsimítására, így a még gyerek Farrow nem tehetett semmit, és az azóta eltelt évtizedek során sem sikerült elérnie, hogy Allen bíróság elé kerüljön.

Woody Allen karrierje véget érhet. De hogyhogy épp most?
Egy 25 éve közismert molesztálási vád temetheti maga alá a rendezőt.
Kiemelt kép: Getty Images for Ca’ Del Bosco/Ernesto S. Ruscio

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik