Kultúra

Itt az első részlet Lajkó, a cigány űrutazós mozijából

Lengyel Balázs rendezésében közeleg a Lajkó - Cigány az űrben című vígjáték, amelyből egy furcsa, de komikus részlet érkezett.

Lengyel Balázs első nagyjátékfilmjeként közeleg a mozikba a Lajkó – Cigány az űrben című fekete komédia, amelyből a nemrég érkezett első előzetes után megjelent az első filmrészlet is.

A vígjátékból közzétett jelenetben a permetezőpilótából kozmonautává avanzsáló Lajkót (Keresztes Tamás) láthatjuk az őt trenírozó Karmazsin Jenő (Gyabronka József) társaságában, amint egy szovjet étkezdében „barátkozik” az űrbeli táplálkozással.

Már csak ezért megéri kommunistának lenni

— mondja Lajkónak Karmazsin elvtárs a filmklipben.

Az alternatív történelmet író Lajkó sztorija szerint 1957-ben a Szovjetunió úgy dönt, hogy baráti országai közül Magyarországnak is esélyt ad az első kozmonautájának kiválasztására. A gyerekkora óta a világűrbe vágyó Lajkó kapja a lehetőséget, azaz neki kell megmérkőznie a német, észt és mongol versenytársakkal, hogy ő legyen a befutó. A verseny során mindenféle bonyodalmak várhatóak.

Keresztes Tamás és Gyabronka József mellett Pálffy Tibor, Trokán Anna és Nóra, Szirtes Ági, Máté Gábor, Trill Zsolt és Lukács Andor is játszik a Lajkóban, amely március 29-től lesz látható a mozikban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik