Kultúra

Meryl Streep: Nem ismertem Weinstein ügyeit, de azt tudtam, hogy vannak barátnői

A színésznő egy interjúban szólalt meg a filmmogul zaklatási ügyeivel kapcsolatban.

Az Egyesült Államokban karácsony előtt mutatták be Steven Spielberg új és hat Golden Globe-ra jelölt rendezését, A Pentagon titkai című történelmi drámát, melyben az egyaránt Oscar-díjas Tom Hanks és Meryl Streep játssza a két főszerepet. A film kapcsán a The New York Times (via Index) készített interjút a színészekkel, melyben több téma, köztük Harvey Weinstein zaklatási botránya is szóba került.

Spielbergé az év legjobb filmje
Legalábbis így látja az egyik legrégebbi amerikai filmes testület, a National Board of Review of Motion Pictures, amely A Pentagon titkainak ítélte az év legjobb filmjéért járó díjat.

Noha Weinsteint már a botrány kitörésekor nyilvánosan elítélte, Streep más sztárokkal ellentétben sokáig nem adott hangot véleményének az üggyel és a filmmogult ért vádakkal kapcsolatban. Miután a múltban több produkción is dolgoztak együtt, a világhálón sokan gyanúsnak találták a színésznő hallgatását.

Nemrégiben Weinstein egyik nyilvánosság elé állt áldozata, Rose McGowan egyenesen azzal vádolta meg, hogy szerinte Streep valójában tudott a zaklatási ügyekről, csak hallgatott. Erre most a New York Times munkatársa is rákérdezett az interjúban, mire a színésznő hangsúlyozta, nem ismerte Weinstein ügyeit.

Nos, őszintén szólva Harvey-val kapcsolatban tényleg nem tudtam semmiről. Azt tudtam, hogy Weinsteinnek vannak barátnői, Viszont amikor különböző pletykákat hallottam színésznőkről, azt hittem, ezekkel csak be akarják sározni őket, hogy alkalmatlannak tűnjenek és ne kapjanak munkát. Ettől a hideg futkosott a hátamon. Arról nem tudtam, hogy bármilyen formában is erőszakoskodott másokkal. Engem sosem hívott hotelszobákba. Nem tudom, hogyan irányította az életét anélkül, hogy az emberek tudtak volna az intim részletekről.

— mondta a színésznő, aki maga is csatlakozott a Golden Globe-gálára feketében készülőkhöz.

Könnyen lehet, hogy tiszta fekete lesz az idei Golden Globe
Így tiltakoznak a hírességek a szexuális zaklatások ellen.
Kiemelt kép: Getty Images/WireImage/John Shearer

Ajánlott videó

Olvasói sztorik