Kultúra

A Sziklát újra várja a dzsungel: jön a Jumanji folytatása

Meghozta az eredményét a brutális bevételi siker: folytatást kap a Jumanji. A rendező már megvan, az írók visszatérésében is bíznak.

Miután szinte megállíthatatlannak tűnik a jegypénztáraknál, így nem csoda, hogy a Jumanji – Vár a dzsungel, ami ugyan eleve egyfajta reboot/sequel és főhajtás a ’95-ös klasszikus előtt, maga is folytatást kap. Jake Kasdan alighanem ismét elvállalja a rendezést, és a Scott RosenbergJeff Pinkner írópárossal – akik Chris McKennával és Erik Sommersszel jegyzik az első rész szkriptjét – is zajlanak a tárgyalások a folytatás forgatókönyvével kapcsolatban.

A folytatásban a tervek szerint nem új csapatot szippant be Jumanji világa, hanem visszatér a Vár a dzsungel csapata, Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black és Karen Gillan. A produceri feladatok ismét a Dwayne Johnson, Dany Garcia és Hiram Garcia jegyezte Seven Bucks Production kezében lesznek, kiegészülve Matt Tolmach-kal, aki az előző rész producere is volt. Mivel még javában zajlanak a tárgyalások több érintettel is, így értelemszerűen nemhogy premierdátum nincs még, de a gyártás kezdő időpontját sem tűzték ki.

 

A Sony döntése érthető: a Jumanji igazi aranytojást tojó tyúknak bizonyult, nyitóhétvégéjén ugyan alulmaradt Az utolsó Jedikkel szemben, ugyanakkor pár héttel később már a Szikláék ökörködése nyerte az észak-amerikai mozis hétvégét, és aztán még három hétvégét, jelenleg 850 millió dolláros nemzetközi bevételnél tart.

Kiemelt kép: UIP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik