Kultúra

Heath Ledger újra el akarta játszani a Jokert

Erről a 10 éve elhunyt színész egyik testvére beszélt egy interjúban.

Januárban volt Heath Ledger halálának tizedik évfordulója, mi is megemlékeztünk róla. 2008-ban az egész világot megrázta a hatalmas tehetségként számon tartott színész halála, amelyet gyógyszer-túladagolás okozott. A 28 évesen elhunyt Ledger egyik utolsó szerepeként A sötét lovagban alakította a Jokert, akinek megformálása a tévhittel ellentétben nem tette tönkre és nem is vezetett a halálához.

A máig oly népszerű elméletet a Ledgerhez közel állók is cáfolták az évek során, legutóbb éppen nővérei, Kate Ledger és Ashleigh Bell is, akik a tavaly készült I Am Heath Ledger című dokumentumfilm kapcsán adtak többször is interjút. Az egyik ilyenből fedezett fel most egy érdekes részletet a Slashfilm, ugyanis a Kate Ledgerrel tavaly készült beszélgetésből kiderült, hogy a színészt nemhogy nem viselte meg, de egyenesen lelkesítette a Joker eljátszása, amelyet kész volt megismételni egy újabb Batman-filmben.

Éppen a halála előtti estén beszéltem vele és nevettünk, meg viccelődtünk. Annyira büszke volt arra, amit a Batmanben véghez vitt. És tudom, hogy már akkor tervezte, hogy játszik a következő Batmanben is. Imádott együtt dolgozni Chris Nolannel, Christian Bale-lel és Gary Oldmannel. Az volt a karrierje legjobb időszaka.

 

Amikor hazajött karácsonykor, alig várta, hogy elmesélje nekünk, mit és hogyan csinál a forgatáson, megmutatta, hogyan változtatja el a hangját és milyen a nevetése Jokerként. Remekül szórakoztunk.

— mondta a news.com.au című ausztrál portálnak Kate Ledger.

Heath Ledger nővérének szavai azt is megerősítik, hogy A sötét lovagot rendező Christopher Nolan eredetileg a Jokerrel és a szerepben visszatérő színésszel képzelte el a trilógia harmadik részét, amely 2012-ben készült el. Nem véletlen, hogy A sötét lovag – Felemelkedésben még csak meg sem említik a bohócot, akinek megformálásáért Ledgert poszthumusz Arany Glóbusszal és Oscar-díjjal is kitüntették.

Heath Ledger Jokere még Nolant is meglepte
Sokszor csak a forgatáson derült ki, mivel készült a színész.
Kiemelt kép: Warner Bros. Pictures

Ajánlott videó

Olvasói sztorik