Kultúra

Csütörtöktől több tucat mozi vetíti újra a Testről és lélekrőlt

Országszerte a legtöbb városban ismét látható lesz Enyedi Ildikó Oscar-jelölt alkotása.

A Testről és lélekrőlt mostanra már több, mint 105.000 néző látta, a múlt héten pedig több moziban is teltházzal vetítették. A fokozott érdeklődés miatt február 1-től már országszerte 39 moziban lesz látható Enyedi Ildikó rendezése, amelyet kedden a legjobb idegen nyelvű film kategóriában Oscar-díjra jelöltek.

Csütörtöktől a főváros számos mozija mellett újra látható lesz többek között Cegléden, Debrecenben, Dunaföldváron, Gödöllőn, Győrben, Miskolcon, Kaposváron, Nyergesújfalun, Szolnokon, Sopronban, Veszprémben, Szombathelyen és Zalaegerszegen is. Az elkövetkező hetekben várhatóan további 11 moziban lehet majd megtekinteni, egyéb települések mellett Tapolcán, Kisújszálláson és Nagykanizsán is.

A különleges film tavaly a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozott be a közönség előtt, ahonnan a seregszemle fődíjával, az Arany Medvével távozott, és azóta is járja a világ filmfesztiváljait, melyeken sorra kapja az elismeréseket. A produkció operatőre tavaly ősszel a Camerimage nemzetközi filmoperatőr fesztivál fődíját vehette át, a Testről és lélekről női főszereplője, Borbély Alexandra pedig elnyerte az Európai Filmdíjat. A magyar alkotást eddig 92 országba vették meg a filmforgalmazók.

Borbély Alexandra: Most a szlovákok és a magyarok is ugyanúgy büszkék rám
Még nem volt ideje feldolgozni, hogy ő lett európa legjobb színésznője. Interjú Borbély Alexandrával, a Testről és lélekről főszereplőjével.

A női főszerepét játszó Borbély Alexandra mellett a férfi főszereplő igazi felfedezés: Morcsányi Géza színházi dramaturg, a Líra Kiadói Csoport igazgatója, aki húsz évig vezette a Magvető Könyvkiadót, így meghatározó alakja a magyar kortárs irodalmi életnek. A filmben olyan kitűnő színészeket láthatunk még többek között, mint Békés Itala, Jordán Tamás, Mácsai Pál, Tenki Réka, Schneider Zoltán és Nagy Ervin.

A március 4-én közelgő 90. Oscar-gálán a chilei A Fantastic Woman, libanoni The Insult, az orosz Szeretet nélkül és a svéd A négyzet című alkotással versenyez majd Enyedi filmje az aranyszoborért.

Ingyen nézhető lesz a Testről és lélekről az HBO GO-n
Enyedi Ildikó filmje még az Oscar-gála előtt elérhetővé válik a mozicsatorna videotárában.
Kiemelt kép: Mozinet

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik