Kultúra

A Netflixnek 39 millió dollárba került Kevin Spacey zaklatási botránya

A szolgáltató legfrissebb nézettségi és bevételei adataiból derült ki, hogy sokba fájt nekik a szakítás a színésszel.

A szexuális zaklatási botrányba keveredett Kevin Spacey-vel való szakítás és minden kapcsolat megszüntetése nem kevesebb, mint 39 millió dollárba került tavaly a Netfilxnek. Ezt az internetes műsorszolgáltató közölte a 2017 utolsó negyedévi eredményei közzétételekor – írja az MTI.

A Netflix legfrissebb jelentésében az áll, hogy ez a 39 milliós kiadás

egy kiadatlan tartalomhoz kapcsolódik, amelyről úgy döntöttünk, hogy nem tárjuk a nyilvánosság elé.

A Harvey Weinstein körül októberben kirobbant szexuális zaklatási botránya nyomán elindult lavina néhány hét múlva elérte Kevin Spacey-t, akit mintegy 30 férfi, köztük a Netflixnél forgatott Kártyavár című tévésorozat több alkalmazottja ugyancsak szexuális zaklatással vádolt meg. A Netflix válaszul bejelentette, hogy megszakít minden kapcsolatot Spacey-vel és felfüggeszti a széria hatodik szezonjának forgatását, valamint a szintén Spacey főszereplésével készült a Gore Vidal amerikai íróról szóló Gore című életrajzi filmet sem mutatja be.

David Wells, a Netflix pénzügyi vezetője az eredmények közzététele után elmondta, hogy

leírások rendszeresen előfordulnak, de ilyen mértékű még soha nem volt a cég életében.

A Netflix december elején közölte, 2018 elején megkezdik a Kártyavár hatodik évadának forgatását, de abban Spacey már nem fog szerepelni. Az utolsó évadban Robin Wright fogja játszani a főszerepet.

Az internetes műsorszolgáltató 2017. évi negyedik negyedévi adatai szerint előfizetőik száma meghaladta a 117 milliót. Az év utolsó három hónapjában 8,3 millióval nőtt az előfizetők száma, közülük 6,36 millióan az Egyesült Államokon kívüliek annak ellenére, hogy októberben megemelték az előfizetői díjakat.

Hollywoodot térdre kényszerítette a zaklatási botrány, és a magyar színészvilág is kezd felébredni
Idővonalon szedtük össze a legfontosabb eseményeket, mivel lassan követhetetlen hogyan jutottunk el Harvey Weinsteintől és Marton Lászlótól Kevin Spacey-ig vagy éppen Kerényi Miklós Gáborig és Dustin Hoffmanig.
Kiemelt kép: Netflix

Ajánlott videó

Olvasói sztorik