Kultúra

Selena Gomez anyja az interneten kezdte ki a lányát, amiért Woody Allennel forgat

És nem ő az egyetlen, aki beszólt a színésznőnek/énekesnőnek az egykor molesztálással vádolt Woody Allen miatt. Mindezt azután hozta le többek között a Buzzfeed, hogy az utómunkáknál tartó A Rainy Day in New York (~Egy esős nap New Yorkban) című film egyik fiatal szereplője, Timothée Chalamet két kollégájával együtt lemondott a fizetéséről, Chalamet összesen három szervezetnek – köztük a Time’s Up alapítványnak – ajánlotta fel a gázsit.

A 22 éves színész – akit a főleg a Szólíts a neveden című filmből ismerhetünk vagy fogunk ismerni – közleményében leírta a követőinek, hogy elsősorban a szakmai lehetőségek és a példaképei beszélték rá, hogy igent mondjon Woody Allen filmjére. Ekkor még sehol sem járhatott a Harvey Weinstein-botrány, amit többek között éppen a rendező fia robbantott ki. Ronan Farrow kutatta fel az áldozatokat, ráadásul a családi vonatkozás miatt különösen érdekes, hogy ő foglalkozott majd egy évig a sztorival. Testvére ugyanis 2014-ben írt egy nyílt levelet, amit a következőképpen nyitott:

neked melyik a kedvenc Woody Allen-filmed? Mielőtt válaszolnál, tudnod kell, hogy amikor 7 éves voltam Woody Allen megfogta a kezem, és felvitt egy sötét, gardróbszerű padlásra a második emeleten. Azt mondta, hogy feküdjek a hasamra, és játsszak a bátyám elektromos vonataival. Aztán szexuálisan zaklatott.

Farrow két évvel később írta meg egy cikkben, hogyan reagálta le először Dylan Farrow sorait, szégyellte, hogy először arra kérte testvérét, hogy ne álljon a nyilvánosság elé. Aztán felvilágosított mindenkit, hogy az akkor éppen Cannes-t megjáró apját nem fogják a témáról kérdezni, mert nem odavaló. De 2016-ot írtunk, Harvey Weinsteinre még több mint egy évet kellett várnunk.

Ha nincs Woody Allen molesztási ügye, talán Hollywood legnagyobb botránya is elmarad
Nem véletlen, hogy éppen Woody Allen fia robbantotta ki a filmes szakma legnagyobb botrányát. A rendező hétéves lányát molesztálta, mégsem kapott kellemetlen kérdéseket, Weinstein viszont kitaszította Hollywood.

Woody Allen új filmjének szereplője, Timothée Chalamet valószínűleg erre az összefüggésre utalt, mikor azt írta az Instagramon, hogy rengeteget tanult az elmúlt egy évben, és szemtanúja egy új és erős kezdeményezésnek. Korábbi cikkünkben már leírtuk, hogy a nagy nevek, Jude Law, Selena Gomez vagy Elle Fanning még nem szólaltak meg, de azt legalább tudjuk, hogy érez Gomez anyja. Az egyik kommentelőnek úgy válaszolt, hogy a színésznő nem bólint rá olyasmire, amit nem akar.

Volt vele egy hosszú beszélgetésem, hogy ne vállalja el, de nem segített.

Ennek ellenére volt, aki felhozta Selena Gomeznek, hogy hogy állhat producerként a szexuális zaklatás veszélyeire felhívó sorozat (Tizenhárom okom volt rá) mögött, és hogy dolgozhat egyszerre Woody Allen keze alá. Az ügynek még egészen biztos lesz folytatása, ha sikerül szóra bírni a többi színészt.

Nincs értelme azon gondolkodni, mi lett volna, ha nem hal meg a lány
A Tizenhárom okom volt rá című sorozat aktuálisabb nem is lehetne. Egy öngyilkos lány okait ismerhetjük meg, tele miértekkel. Kritika.

Kiemelt kép: Jason Kempin/Getty Images 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik