Kultúra

Woody Allen új filmjében több színész sem kér a gázsiból

A rendező legújabb filmjének főszereplője, Timothée Chalamet még csak a második igazán nagy projektjén dolgozik, de bejelentette, hogy nem fogad el pénzt A Rainy Day in New Yorkért (Egy esős nap New Yorkban), a teljes gázsiját három szervezetnek ajánlja fel – írja a Deadline.

A főleg a Szólíts a neveden című filmből ismerhető 22 éves Chalamet Instagramon mondta el a követőinek, hogy az elmúlt évben gyökeresen megváltozott a világnézete, rengeteget tanult, és máshogy látja a döntéseit.

Liliomtipró melegekről szól az év legszebb romantikus filmje
A már most Oscar-esélyesként emlegetett Szólíts a neveden a homoszexualitás helyett a szerelmet ünnepli.

A fizetését három szervezetnek adja, a Golden Globe-on debütált, a szexuális zaklatás áldozatainak gyűjtő Time’s Up-nak, a New York-i LGBT központnak és a Rainn-nek, ami szintén a szexuális erőszak ellen küzd. 

Feltehetőleg Woody Allen (nevelt lányát zaklathatta) múltjának köszönhető, hogy Timothée Chalamet mellett Rebecca Hall és Griffin Newman is felajánlották a filmért kapott pénzüket. A nagyobb nevek, Jude Law, Selena GomezElle Fanning és Diego Luna egyelőre hallgatnak.

„Fiatal színészként olyan tapasztaltabb színészek lábnyomát követem, akiket csodálok. De megtanultam, hogy egy jó szerep nem lehet az egyetlen kritérium egy munka elvállalásánál. Ez egyre inkább világosabb számomra, szemtanúja vagyok, hogyan születik meg egy erőteljes kezdeményezés az igazságtalanság, egyenlőtlenség és a hallgatás megszűnésének érdekében.”  

– írta a színész az oldalán.

A post shared by Timothée Chalamet (@tchalamet) on Jan 15, 2018 at 8:51pm PST

Kiemelt kép: Matt Winkelmeyer/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik