Kultúra

Mark Wahlberg 1500-szor több pénzt kapott ugyanazért a munkáért, mint Michelle Williams

Nagyjából ennyire nincs Hollywoodban üvegplafon.

Mark Wahlberg igen komoly gázsit, mintegy másfélmillió dollárt kapott A világ összes pénze című film újraforgatott jeleneteiért. Ez önmagában aligha lenne különösebben érdekes hír, oké, vagyonokat keresnek a hollywoodi színészek, nincs ebben semmi újdonság. Igen ám, de a USA Today úgy tudja, hogy miközben Wahlberg olyan fizetést kapott a munkáért, ami egy egész filmért sem lett volna rossz pénz, addig filmbeli partner, Michelle Williams alig ezer dollárt kapott pontosan ugyanezért a munkáért.

Mint ismeretes, Kevin Spacey zaklatási ügyei miatt Ridley Scott úgy döntött, hogy egy az egyben kivágja mindazokat a jeleneteket A világ összes pénze című filmjéből, amelyekben Spacey is feltűnt. Ennek nyomán kilenc nap alatt újra kellett forgatni az érintett jeleneteket a J. Paul Getty szerepében Spacey helyére került Christopher Plummerrel, és – nyilván – mindazokkal a színészekkel, akik még szerepeltek ezekben a jelenetekben. Nagy szerencse volt, hogy a stáb rendelkezésre állt, mivel így a film bemutatóját nem kellett elhalasztani, hanem rohamos munkával tető alá tudták hozni az újravett jelenteket vágással, utómunkával együtt, a végeredmény pedig olyan erősre sikerült, hogy máris a díjszezon egyik nagy esélyeseként emlegetik a filmet. A Golden Globe-on például három kategóriában volt jelölt, és, bár végül egyet sem tudott díjra váltani, az mindenképp érdekes megvilágításba helyezi a most kiderült gázsi-különbségeket, hogy Christopher Plummer mellett éppen Michelle Williamsé volt az egyik jelölés. Miközben ő napi 80 dollárért vette újra a jeleneteit, ami összesítve sem érte el még az ezer dolláros végösszeget sem Wahlberg másfélmilliós bevétele mellett.

Ridley Scott többször is nyilatkozott az újraforgatásokról, amelyek olyan pörgősen sikerültek, hogy mindössze három nappal kellett elcsúsztatni a bemutatót, de egyszer sem említette Wahlberg impozáns fizetését, sőt, a USA Todaynek korábban éppen hogy azt nyilatkozta, hogy a stáb és Plummer is „semmiségekért” vállalta a munkát. Az újraforgatás teljes költsége tízmillió dollárra rúgott, ha a lap információi valósak, Williams ennek kevesebb mint egy százalékát kapta meg.

Kiemelt kép: Freeman Film

Ajánlott videó

Olvasói sztorik