Kultúra

Könnyen lehet, hogy tiszta fekete lesz az idei Golden Globe

Az idei gálaszezont átszövi Hollywood történetének legnagyobb botránya, a hatalmukkal visszaélő vezetők egy része lebukott, a filmes szakma pedig soha nem látott ekkora összefogást. Nők és férfiak egymás után szólalnak fel a szexuális zaklatás ellen, úgyhogy nem érhet senkit sem váratlanul, hogy a január eleji Golden Globe-gálára is titokban készülnek valamivel a meghívottak.

Egyre több forrás beszél arról, hogy a Golden Globe-on minden nő feketébe öltözik majd, ezzel is kiállva az áldozatok mellett. 

– írja a Vanity Fair.

Nem jelölték Golden Globe-ra a Testről és lélekrőlt
Hétfő délután bejelentették a 75. Golden Globe jelöltjeit, ahogy szokott, van meglepetés és van, ami tudható volt. Sajnos a magyar jelölés ezúttal elmaradt.

Egyelőre neveket nem tudunk, de tippelni lehet, elvégre sokan tartottak már beszédet a témában, többek között Meryl Streep és Jessica Chastain.

A hatalommal való visszaélés ismerős, de megbocsájthatatlan. Minden bátor hangot meg kell meghallani, a média figyel, és a játék örökre megváltozik.

Írta egy korábbi közleményben Maryl Streep.

Az egész botrány még októberben robbant ki, mikor is kiderült, hogy Harvey Wesinstein híres producer egy egész életpályát szentelt a szexuális zaklatásnak, több tucat nő jelentkezett a cikkek után. És ez csak a kezdet, azóta több színész karrierje tört derékba, többek között Kevin Spacey-é.

Kiemelt kép: Christopher Polk/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik