Kultúra

Egy zenekar Harvey Weinstein haláláról készített klipet

A főleg egy ’90-es évekbeli vígjátékból ismert színész, Dustin Diamond játszotta Harvey Weinsteint abban a durva klipben, amit a TENLo nevű rock együttes forgatott. Az IndiWire-ön talált hatásvadász kisfilm arra utal, hogy a hollywoodi producert október eleje óta több tucat nő vádolta meg zaklatással vagy nemi erőszakkal. A Kill All The Things című számban egy nő csábítja el Weinsteint, majd meggyilkolja. A YouTube-on azért többen megírták a zenekarnak, hogy lehet, hogy Weinstein szörnyűségeket követett el, de ettől még ízléstelen kihasználni a nevét a nézettségért cserébe, és ebben a témában sokkal több van, nem kéne egy ennyire béna klippel foglalkozni a szexuális erőszak áldozataival. A videóban durva képsorokat láthat, csak akkor nézze meg, ha felkészült az erőszakos jelenetekre. 

A fiktív klip pár hónappal azután készült, hogy rengeteg színésznő és modell állt ki a nyilvánosság elé a történetével. Sokan elmondták, hogy Weinstein hogyan fenyegette meg őket, kihasználta a hatalmi pozícióját, hogy közelebb kerülhessen a nőkhöz. A New York Times és a New Yorker cikke után egymást érték a botrányok, a hollywoodi producer magával rántotta többek között Kevin Spacey-t és Dustin Hoffmant is, több filmesről és színészről derült ki, hogy visszaéltek a nevükkel.

Harvey Weinstein sztorija eredetileg a tévére készült volna, aztán mégis a New Yorker hozta le Woody Allen és Mia Farrow fia, Ronan Farrow cikkét. Most viszont a BBC berendelt egy dokumentumfilmet Weinstein munkacímmel, amiben az áldozatok is megszólalnak.

Kiemelt kép: YouTube

Ajánlott videó

Olvasói sztorik