Kultúra

Gigantikus gördülő városokkal támad Peter Jackson új mozija

A Gyűrűk Ura-trilógia és A hobbit-filmek rendezője írja és producerálja a Ragadozó városokat, melynek itt az első magyar előzetese.

Philip Reeve regényíró 2001-ben megjelent Ragadozó városok (Mortal Engines) című sci-fijét fogja feldolgozni az azonos című mozifilm, amelyet A Gyűrűk Ura: A király visszatérért három Oscart bezsebelő Peter Jackson producerál. A forgatókönyvet vele közösen Philippa Boyens és Fran Walsh dolgozta ki.

A Jackson által rendezett 2005-ös King Kong vizuális effektjeiért Oscar-díjjal kitüntetett Christian Rivers első rendezéseként készülő Ragadozó városok a távoli jövőben játszódik, ahol a Föld városai mobilizálttá váltak és gigantikus mozgó szörnyekként járják a világot. A bolygó maradék erőforrásaira vadászó és gyakorta egymással is összecsapó monstrumok közül is kiemelkedik London, amelyet már az adaptáció néhány napja megjelent teaser trailerének magyar nyelvű változatában is láthatunk.

A mások mellett Hugo Weaving, Stephen Lang, Robbie Sheehan, Ronan Raftery és Hera Hilmar alkotta szereplőgárdával készülő Ragadozó városok 2018. december 27-én fog a magyar mozikba kerülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik