Kultúra

Peter Jackson: “Azt sem tudtam, mit csinálok A hobbit: Az öt sereg csatája forgatásán”

A rendező a film munkálatairól mesélve azt is elárulta, milyen nehézségekkel kellett szembenéznie már a kezdet kezdetén.

Felkerült a világhálóra egy A hobbit: Az öt sereg csatája Blu-ray és DVD-kiadásaihoz készült videó, amelyben Peter Jackson a trilógia záróakkordjának forgatásáról, azon belül is arról az időszakról beszél, amikor a filmet előkészítő Guillermo Del Toro váratlanul kiszállt projektből, ezzel pedig nehéz helyzetbe hozta A Gyűrűk Ura-trilógia rendezőjét. Jackson elmondása szerint persze így is vállalta a rendezést, azonban sem a forgatókönyv, sem a storyboard nem volt még teljesen készen, miközben a forgatás startjának ütemezése már sürgetett, a New Line Cinema stúdió márpedig nem ment bele, hogy elhalasszák a munkálatokat.

Lehetetlen helyzet volt és lehetetlen volt kezelni is, ezért végül egyszerűen csak elkezdtem forgatni a filmet, a megfelelő előkészületek nélkül. Miután nem volt kész a storyboard, így sokáig azt sem tudtam, mit csinálok a jelenetek felvételeinél.

– meséli a háromszoros Oscar-díjas direktor. Ennek fényében mondjuk az is szép teljesítmény, hogy egyáltalán időben elkészült A hobbit: Az öt sereg csatája, amelyet illetően az már persze más kérdés, hogy olyan lett, amilyen. A film lemezes kiadásainak extráit bővítő videóban további kulisszatitkokat árulnak el a rendező és kollégái a forgatásról:

Forrás: The Hollywood Reporter

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik