Kultúra

Elképesztő lesz James Cameron és Robert Rodriguez robotlányos mozija

Előzetest kapott az Alita: Battle Angel című mangaadaptáció, amelyet Cameron producerál és Rodriguez rendez.

Miközben rendezőként már évek óta az Avatar folytatásai kötik le, James Cameron azért más, a szívének kedves projekteket is babusgat, ezek közül is kiemelkedik a Yukito Kishiro mangasorozatán alapuló Alita: Battle Angel című sci-fi akciófilm, amely mostanára odajutott, hogy kijött az első előzetese.

A Cameron produceri bábáskodásával és társ-forgatókönyvírói közreműködésével készülő adaptáció a címben is megénekelt Alitáról szól, aki egy géptestben élő fiatal nő. A működésképtelen Alitára Dr. Dyson Ido (Christoph Waltz) talál rá egy szeméttelepen, majd rendbe hozza és segít neki új életet kezdeni. A ránézésre majdnem valódi embernek tűnő lányra hamarosan a szerelem is rátalál, csakhogy aztán felbukkan pár hozzá hasonló android, akik Alita rejtélyes múltjából érkeznek és őt akarják begyűjteni.

A kétszeres Oscar-díjas Waltz mellett sem akármilyen nevek alkotják a produkció szereplőgárdáját: az ugyancsak aranyszoborral kitüntetett Jennifer Connelly és Mahershala Ali, illetve Jackie Earle Haley, Ed Skrein, Michelle Rodriguez és Casper Van Dien lesz látható a mellékszerepekben, míg a számítógéppel animált Alitát Rosa Salazar kelti életre.

A Cameron avataros elfoglaltsága miatt a forgatókönyvet szintén társíró Robert Rodriguez rendezésére bízott Alita: Battle Angel 2018. július 20-án fog debütálni az amerikai mozikban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik