Kultúra

Már az előzetese is imádni való a Golden Globe-várományos Lady Birdnek

A kritikusok imádják és a díjszezon egyik favoritjának tartják Greta Gerwig filmjét, melynek itt az első magyar feliratos trailere.

Az eredetileg színésznőként ismert Greta Gerwig forgatókönyve alapján az első önálló rendezésként készült a Lady Bird című dramedy, amely szeptember óta már több, mint egy tucat filmfesztiválon műsorra tűztek. A máris több díjjal kitüntetett és négy Arany Glóbuszra jelölt alkotás tavasszal a magyar mozikba is megérkezik majd, ezért megjelent az előzetesének magyar feliratos változata.

Az egekig magasztalt és a kritikákat összegző Rotten Tomatoes oldalán 99%-on álló Lady Bird a tinédzser Christine McPherson (Saoirse Ronan) felnőtté válásáról szól, miközben a lány és anyja, Marion (Laurie Metcalf) viharos kapcsolatát mutatja be merész és bravúros stílusban. A makacs és határozott Marion nővér, és fáradhatatlanul dolgozik, hogy ellássa családját, miután az önmagát Lady Birdnek nevező Christine apja, Larry (Tracy Letts) elveszíti az állását. A kaliforniai Sacramentóban vagyunk 2002-ben, az amerikai gazdaság szeszélyesen változásai közepette játszódó történet érzékeny tükröt tart az emberi kapcsolatoknak, a hiteknek, és a mindenki számára mást jelentő otthonnak.

Gerwig önéletrajzi ihletésű filmjét az Arany Glóbuszok mellett az Oscar-gála egyik fő esélyesének is tartják, nekünk azonban a díjátadók utánig várnunk kell rá, mert idehaza csak március 1-től lesz látható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik