Kultúra

Brutális plakátokkal támadja Meryl Streepet egy rejtélyes utcaművész

Egy street artist Los Angeles utcáit ragasztgatta tele a Meryl Streepet vádló poszterekkel.

Tudta.

– áll nagy betűkkel, a Harvey Weinstein oldalán mosolygó Meryl Streep szemét kitakarva a felirat azokon a posztereken, amelyek Los Angeles utcáin tűntek fel kedd hajnalban, mire a nap felkelt. Az alkotó személye egyelőre ismeretlen, a stílus azonban a Barbara Kruger műveire hajaz, akinek fekete-fehér fotókra írt piros feliratait már jó ideje koppintják. A poszterek Streep pasadenai házának közelében, de a 20th Century Foy székházának környékén is felbukkantak – az a stúdió forgalmazza Streep és Tom Hanks Oscar-várományos drámáját, A Pentagon titkait, ami január 11-én nyit az amerikai mozikban.

Fotó: Hollywood Reporter

A rejtélyes utcaművész Meryl Streep nyilatkozatára válaszul született, melyben a színésznő tagadja, hogy tudott volna Weinstein viselt dolgairól. Meryl Streep neve Rose McGowan kapcsán merült fel, aki azzal vádolja Weinsteint, hogy megerőszakolta. Szerinte Streepnek tudnia kellett a producer erőszakos közeledéseiről, ám a színésznő keddi közleményében tagadta ezt.

Szeretném ha (McGowan) tudná, hogy nem tudtam Weinstein bűneiről, sem a 90-es években, amikor őt megtámadta, sem az azóta eltelt évtizedekben, amikor újabb s újabb áldozatokat ejtett. Nem szándékosan maradtam csendben. Nem tudtam. Nem egyezem bele hallgatólagosan a nemi erőszakba. Nem tudtam.

Úgy tűnik, a poszterek kiötlője máshogy látja a helyzetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik