Kultúra

Már most elképesztő összeget hozott az új Star Wars

Majdnem sikerült rekordot döntenie, de végül minden idők második legjobb hétvégéjét produkálta Az utolsó Jedik 220 millió dolláros (~58,5 milliárd forint) amerikai forgalommal, és 450 millió dolláros (~120 milliárd) bevétellel világszerte. És akkor még Kínában be se mutatták a legújabb Star Wars-filmet.

Mondjuk mi ennyire súlyosan nem fogalmaztunk, de sokak – George Lucast is beleértve – szerint a világtörténelem legjobb Star Wars epizódja készült el Rian Johnson rendezésében. Az első hétvége számai pedig alátámasztják a sikert, csak alig, kevesebb mint 15 százalékkal maradt le a csúcstartó Az ébredő erőtől, ami 2015-ben 248 millió dollárt (~66 milliárd forint) hozott Észak-Amerikában az első hétvégén.

Az utolsó jedik reményt ad, hogy a Star Warsnak van jövője
A Star Wars VIII. része jobban elszakad a szent trilógiától, mint Az ébredő Erő, Luke Skywalker visszatérése pedig boldoggá tett minket. Kritika spoilerek nélkül.
Fotó: Disney/Lucasfilm

Az utolsó Jedik nem sokkal végzett a második helyen, maga mögé utasította a szintén 2015-ben bemutatott Jurassic Worldöt, és a 2012-es Bosszúállókat (a teljes, leggyorsabban milliókat hozó filmek listáját itt nézheti meg). Arról nem is beszélve, hogy

az új Star Wars egy hétvége alatt többet hozott mint Az igazság ligája egy hónap alatt (219 millió dollár).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik