Kultúra

Az egekig magasztalják a Star Wars 8-at az első reakciók

Létezik, hogy ez a legjobb epizód a Birodalom visszavág óta?

Már csak négy nap és mozikba kerül a Star Wars: Az utolsó Jedik (Star Wars: The Last Jedi), amelynek szombaton tartották a díszbemutatóját Los Angelesben, a TCL Chinese Theatreben.

Az eseményen a nyolcadik epizódot társíró és rendező Rian Johnson mellett a szereplőgárda apraja nagyja, illetve természetesen a sajtó munkatársai voltak jelen. Ugyan a kritikákra még szerdáig embargó van, az első benyomásaikat már megoszthatták a filmről az amerikai ítészek, akiknek az első rövid Twitter-reakciói alapján a Disney-éra legsikerültebb Csillagok háborúja-filmje lett Az utolsó Jedik.

Scott Chitwood (Coming Soon & SuperHeroHype): „Star Wars: Az utolsó Jedik első benyomások: Igazán élveztem! A legmerészebb Star Wars-film a Birodalom visszavág óta. Nagy kockázatokat vállalt Rian Johnson.”

Anthony Breznican (Entertainment Weekly): „Luke-nak igaza volt: »Ez nem úgy végződik majd, ahogy elképzelted.« Az utolsó Jedik darabokra szed, majd aztán újra összerak téged.”

Perri Nemiroff (Collider): „A Star Wars: Az utolsó Jedik földhöz vágott. Rian Johnson és a csapat annyi mindent eltaláltak: az izgalmakat, a poénokat, a szívet és mindenekelőtt hatalmas előrelépés a karaktereknek és az egész franchise-nak. Igazán gazdag anyag a jövő számára. Alig várom a folytatást.”

Jenna Busch (Coming Soon): „Nincs elég szó arra, hogy kifejezzem, mennyire IMÁDTAM a Star Wars: Az utolsó Jediket. Észbontó! A geek mennyországban vagyok!”

Peter Sciretta (Slashfilm): „A Star Wars: Az utolsó Jedik annyira más, izgalmas és meglepő. Oly sok érzelem, oly sok elképesztő pillanat. Tartsd magad távol a spoilerektől.”

Germain Lussier (Gizmodo): „Az utolsó Jedik minden: intenzív, vicces, érzelmes, izgalmas. Színültig van lélegzetelállító pillanatokkal és annyira imádtam. Még mindig reszketek.”

Aaron Couch (The Hollywood Reporter): „Hihetetlenül szórakoztató Az utolsó Jedik és könnyű szerrel ez Mark Hamill legjobb alakítása Luke Skywalkerként.”

Joshua Yehl (IGN Comics): „MEGDÖBBENTETT a Star Wars: Az utolsó Jedik. Levegőért kapkodtam, nevettem, sikoltoztam, sírtam és most éreztem magam a legjobban életemben. Rian Johnson megcsinálta azt, ami a valaha készült legjobb Csillagok háborúja-mozi lehet.”

A film szereplőgárdáját az ezek szerint nagyot alakító Hamill mellett Daisy Ridley (Rey),  John Boyega (Finn), Adam Driver (Kylo Ren), Oscar Isaac (Poe Dameron), Peter Mayhew (Chewbacca), Domhnall Gleeson (Hux tábornok), Lupita Nyong’o (Maz Kanata), Gwendoline Christie (Phasma kapitány), Anthony Daniels (C-3PO), Jimmy Vee (R2-D2) és Andy Serkis (Snoke fővezér). Mellettük Az ébredő Erő óta már tábornok Leia hercegnő szerepében még egyszer az új tévészpotban is felbukkanó Carrie Fishert is viszontláthatjuk majd, miután a színésznő jeleneteit még a decemberi halála előtt leforgatták.

Itt a Star Wars: Az utolsó Jedik eddigi leghosszabb előzetese
És lélegzetelállító is az új trailer, amelyben ugyanakkor kevés az eddig még nem látott pillanat.
Kiemelt kép: Walt Disney/Lucasfilm

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik