Kultúra

Star Wars 8: Mark Hamill szerint Luke nem áll át a sötét oldalra

A színész egy interjúban beszélt a rajongók millióit lázban tartó kérdésről.

Mint ismert, év végén fog a mozikba kerülni a Csillagok háborúja nyolcadik epizódja: a Star Wars: Az utolsó Jedik, amelynek lassan egy hete jelent meg a legújabb és eddigi legbaljóslatúbb előzetese.

Luke meggonoszodásával hergel a Star Wars 8 új előzetese
Mark Hamill karaktere az Ezeréves Sólymon settenkedik és Rey-jel is balhézik Az utolsó Jedik új kedvcsinálójában.

A klasszikus trilógia hőse, Luke Skywalker meggonoszodását sejtető kedvcsináló hatására immár minden korábbinál nagyobb lázban tartja a rajongókat az a spekuláció, hogy utóbb tényleg át fog állni a sötét oldalra az utolsó Jedi. Ugyanakkor ezt mostanára éppen a Luke szerepében legendává vált Mark Hamill cáfolta a legfrissebb interjújában, amelyet a Disney Rewards (via Coming Soon) készített vele.

Luke elvesztette a hitét abban a képességében, hogy képes jó döntéseket hozni. Ez alapjaiban kísérti őt. Viszont nem állt át a sötét oldalra. Ez nem az ő gonosz változata lesz. Mindazonáltal olyan megtestesülése a karakternek, amire korábban én sem számítottam. Teljesen a komfortzónámon kívül helyezett a megformálása. Ez egy igazi kihívás

— fogalmazott a 66 éves színész.

Hamill szerint tehát még ha merőben más is lesz a régi önmagához képest, Luke akkor sem válik negatív hőssé Az utolsó Jedikben. Természetesen a kijelentésével kapcsolatban azért azt is érdemes megjegyezni, hogy a színész előszeretettel trollkodik és már előfordult, hogy félrevezette a fanokat.

A Star War: Az utolsó Jedik szereplőgárdáját Luke Hamill mellett Daisy Ridley (Rey), John Boyega (Finn), Adam Driver (Kylo Ren), Oscar Isaac (Poe Dameron), Peter Mayhew (Chewbacca), Domhnall Gleeson (Hux tábornok), Lupita Nyong’o (Maz Kanata), Gwendoline Christie (Phasma kapitány), Anthony Daniels (C-3PO), Kenny Baker (R2-D2) és Andy Serkis (Snoke fővezér). Mellettük Az ébredő Erő óta már tábornok Leia hercegnő szerepében még egyszer az új tévészpotban is felbukkanó Carrie Fishert is viszontláthatjuk majd, miután a színésznő jeleneteit még a decemberi halála előtt leforgatták.

A Rian Johnson rendezésében készülő Star Wars VIII  december 14-én fog a magyar mozikba kerülni.

Kiderült, a főhősök közül kik élik túl az új Star Wars trilógiát
A neveket a Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy spoilerezte el a Csillagok háborúja jövőjéről beszélve.
Kiemelt kép: Walt Disney/Lucasfilm

Ajánlott videó

Olvasói sztorik