Kultúra

Folytatódik a Hatalmas kis hazugságok

Az HBO berendelte a Liane Moriarty regényéből készült minisorozat második évadát.

Eredetileg minisorozatnak indult, de a nézők és a kritikusok körében aratott kirobbanó sikere nyomán utóbb több évados drámasorozattá válik az HBO-féle Hatalmas kis hazugságok (Big Little Lies), miután a Deadline beszámolója szerint hivatalosan is zöld utat kapott a produkció második évada.

Az első információk alapján a második évadot is az a David E. Kelley készíti, aki Liane Moriarty azonos című regényéből minisorozattá adaptálta a Hatalmas kis hazugságokat. A Chicago Hope kórház, az Ügyvédek és a Mr. Mercedes című szériákon is dolgozó Kelley, és más producerek mellett továbbra is

az első évad főszerepeit is játszó Nicole Kidman és Reese Witherspoon lesznek a széria executive producerei, illetve várhatóan a szerepeikben is visszatérnek majd.

Nicole Kidman élete egyik legnehezebb szerepét játszotta el tökéletesen
A Hatalmas kis hazugságok című sorozat az HBO egyik meglepetése. Egyet kívánunk, bárcsak ne tudnánk miről szól, hogy újra lehessen nézni. Kritika.

Az HBO már tárgyal a szereplőgárda tagjaival és a Deadline úgy tudja, Kidmanhez és Witherspoonhoz hasonlóan a Shailene Woodley, Alexander Skarsgard és Laura Dern is kész aláírni a második évadra.

A Hatalmas kis hazugságok egy tengerparti kisvárosban játszódik, és egy elit iskola szülői közösségének életét követi nyomon. A pilot első perceiben kiderül, hogy haláleset történt az általános iskolai jótékonysági bálon. Nem tudjuk ki halt meg és eleinte az sem egyértelmű, hogy egyáltalán gyilkosságról van-e szó. A történet főszála azonban nem a következményekről, hanem az előzményekről szól.

A hétrészes sorozat tarolt az idei Emmy-gálán, melyen tizenhat jelöléséből nyolcat díjra váltott.

Szülőgépként kezelt nők és családon belüli erőszak vitte a prímet a tévében
Az Emmy-díjak alapján a tévés szórakoztatásnak, úgy tűnik, alapeleme a társadalmi tudatosság: kemény témák uralták a 69. Emmy-díjátadót. Meg a reklámszünetek.
Kiemelt kép: HBO

Ajánlott videó

Olvasói sztorik