Kultúra

Megtalálta új rendezőjét a Queen-film

Már el is dőlt, hogy Bryan Singer kirúgását követően ki fejezi be Bohemian Rhapsodyt.

Miután közel két hete hiányzott a Bohemian Rhapsody című Queen-mozi forgatásáról, a produkciót gyártó 20th Century Fox kedden hivatalosan is bejelentette, hogy menesztették a rendező Bryan Singert.

A munkálatok nem tervezett szüneteltetése miatt várható volt, hogy a producerek gyorsan keresnek valakit a film befejezésére. Utóbb nem is húzták sokáig az időt és a Variety szerint már meg is van hogy

az eredetileg színész Dexter Fletcher veszi át Bryan Singer helyét a produkció rendezőjeként.

Dexter Fletcher fejezi be a Queen-filmet. Fotó: Getty Images/Gareth Cattermole

Ezzel a Bohemian Rhapsody válik A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacsőből és Az elit alakulatból is ismert Fletcher negyedik rendezésévé a Wild Bill (2011), a Sunshine on Leith (2013) és az Eddie, a sas (2016) után.

A Wild Billért BAFTA-díjra is jelölt, 51 éves filmes leigazolásával egyúttal arra is választ kaptunk, hogy a Fox tudja-e majd tartani a Queen-mozi 2018. december 15-re kitűzött bemutatóját, amelyen végül nem változtatnak, hiszen a forgatásból már csak kevesebb, mint három hét van hátra. Magyarán továbbra is bőven lesz idejük még mind az utómunkálatokra, mind a Bohemian Rhapsody promózására.

A kétszeres Oscar-jelölt Anthony McCarten és a BAFTA-díjra nominált Justin Haythe forgatókönyvéből, illetve Graham King producerálásával készül az alkotás, amely a Queen ’70-es évekbeli feltörésétől az 1985-ös Live Aid koncertig fogja követni a banda sorsát. A Queen tagjait Rami Malek (Freddie Mercury), Gwilym Lee (Brian May), Ben Hardy (Roger Taylor) és Joseph Mazzello (John Deacon) játsszák a filmben.

Kiemelt kép: 20th Century Fox

Ajánlott videó

Olvasói sztorik