Kultúra

Gondok a Queen-filmmel, leállították a forgatást

A fennakadás a rendező Bryan Singernek köszönhető, miután már egy hete hiányzik a munkálatokról.

Szeptember óta forog a banda egyik legnagyobb slágere után stílusosan a Bohemian Rhapsody címet kapó Queen-mozi, amely több éves huzavona és bizonytalanság után mégiscsak megvalósul.

Az eddig érkezett ígéretes képek alapján azt lehetett hinni, hogy minden rendben zajlik és a legendás Freddie Mercury megformálására leigazolt Rami Malek is telitalálatnak bizonyult. Erre most a The Hollywood Reporter számolt be róla, hogy a gyártó 20th Century leállította a munkálatokat, mivel

a rendező Bryan Singer már több, mint egy hete hiányzik a forgatásról. A filmes az Egyesült Államokban november 23-án ünnepelt hálaadás óta nem tért vissza a stábhoz.

Azt nem tudni, mi történt vele, de állítólag valamiféle egészségügyi probléma állhat a háttérben.

A már így is furcsa helyzetet árnyalja, hogy a THR értesülései szerint Singer eltűnése nyomán a csúszás miatt egyre feszültebbé váló producerek már azon törik a fejüket, hogy kirúgják őt és valaki mást ültetnek a helyére. Ráadásul ez a megoldás már csak azért sem tűnik lehetetlennek, mert meg nem erősített források szerint Singernek az elmúlt hetekben többször is konfliktusa akadt az ifjú Rami Malekkel.

Rejtély, hogy mi történt Bryan Singerrel. Fotó: Getty Images/FilmMagic/Jason LaVeris

Egyelőre tehát patthelyzet alakult ki, mindazonáltal megeshet, hogy amennyiben Singer nem jelentkezik hamarosan és nem folytatja a munkát, akkor valóban lecserélik, mert a Fox fejesei nyilván tartani akarják a Bohemian Rhapsody 2018. december 25-re kitűzött bemutatóját.

A kétszeres Oscar-jelölt Anthony McCarten és a BAFTA-díjra nominált Justin Haythe forgatókönyvéből, illetve Graham King producerálásával készül az alkotás, amely a Queen ’70-es évekbeli feltörésétől az 1985-ös Live Aid koncertig fogja követni a banda sorsát. A Queen tagjait Malek mellett Gwilym Lee (Brian May), Ben Hardy (Roger Taylor) és Joseph Mazzello (John Deacon) játsszák a filmben.

Freddie Mercury bajsza csodákra képes
Úgy tűnik, hogy lassan tényleg elkészül a hányattatott sorsú Queen-film, amelynek főszerepét elvileg a Boratot és Ali G-t megtestesítő Sacha Baron
Kiemelt kép: 20th Century Fox

Ajánlott videó

Olvasói sztorik