Kultúra

Kirúgták Bryan Singert, rendező nélkül maradt a Queen-film

Egyúttal a direktor produkciós cége is szakított a gyártó 20th Century Fox stúdióval.

A hétvégén számoltunk be róla, hogy a rendező Bryan Singer már másfél hete hiányzik a Bohemian Rhapsody címmel készülő Queen-mozi forgatásáról, ezért a produkciót gyártó 20th Century Fox kilátásba helyezte a menesztését. A Deadline beszámolója szerint ez mostanra meg is történt, miután

a stúdió közleményben ismertette, hogy szerződést bontott a munkát hanyagoló rendezővel.Ráadásul ez még nem minden, ugyanis Singer produkciós cége, a Bad Hat Harry is szakított a Foxszal és a mai napon már be is zárták a stúdiónál fenntartott irodáikat. A Bad Hat Harry és a 20th Century Fox az új évezredben több tévésorozat mellett az X-Men filmeket készítette együtt.

A Deadline szerint időközben arra is fény derült, hogy a négyszeres Emmy-jelölt rendező édesanyja betegsége miatt nem tért vissza a forgatásra a november végi hálaadási szünet óta. Ugyanakkor állítólag már ezt megelőzően is gondok voltak vele a munkálatok során, nem koncentrált a munkára és a legendás Freddie Mercury megformálására leigazolt Rami Malekkel is többször összetűzésbe került.

Döbbenetes lesz a Mr. Robot színésze Freddie Mercuryként
Rami Malek teljesen átlényegült Freddie Mercuryvé, márpedig őt nem egyszerű akár csak megközelíteni is.

Egyelőre nem tudni, hogy Singer eltávolítását követően ki fogja befejezni a Queen-filmet, amelynek forgatásából már csak kevesebb, mint három hét van hátra. Mindenesetre a stúdiónak mihamarabb találnia kell valakit a munkálatok befejezésére, ha tartani akarják a Bohemian Rhapsody bemutatóját, amelyet 2018. december 25-re tűztek ki.

A kétszeres Oscar-jelölt Anthony McCarten és a BAFTA-díjra nominált Justin Haythe forgatókönyvéből, illetve Graham King producerálásával készül az alkotás, amely a Queen ’70-es évekbeli feltörésétől az 1985-ös Live Aid koncertig fogja követni a banda sorsát. A Queen tagjait Malek mellett Gwilym Lee (Brian May), Ben Hardy (Roger Taylor) és Joseph Mazzello (John Deacon) játsszák a filmben.

Kiemelt kép: Getty Images/FilmMagic/Jason LaVeris

Ajánlott videó

Olvasói sztorik