Kultúra
Film director Quentin Tarantino and producer Harvey Weinstein attend Italian composer Ennio Morricone's  Hollywood Walk of Fame Star ceremony on February 26, 2016 in Hollywood, California.
Morricone received the 2,574th Star on the walk of fame in the category of Live Performance/Theater. / AFP PHOTO / FREDERIC J. BROWN

Tarantino tudott Weinstein zaklatásairól

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2017. 10. 20. 06:57

A rendező szégyelli, hogy nem vette komolyan, amiről hallott.
Korábban a témában:

A Harvey Weinsteinhez legjobban kötődő hollywoodi rendező, Quentin Tarantino a New York Timesnak adott interjúban elárulta: évtizedek óta tudott arról, hogy a producer hogyan viselkedik a nőkkel, most pedig szégyelli magát, hogy nem szakította meg vele a közös munkát.

Eleget tudtam ahhoz, hogy többet tegyek annál, amit megtettem

– mondta Tarantino, hozzátéve: bárcsak felelősséget vállalt volna azért, amiről tudott. Úgy gondolja, nem értékelte megfelelően a szexuális zaklatásokról szóló történetek komolyságát.

A rendező az interjúban elmondta: az elmúlt napokban megjelent cikkek előtt, már réges-régen ismert volt számára Weinstein viselkedése. Saját korábbi barátnője, Mira Sorvino beszélt neki arról, hogy a producer akaratán kívül próbált hozzá közeledni, és többször megérintette. Arról is tudott, hogy Rose McGowannek fizetett Weinstein, hogy ne csináljon botrányt a zaklatásból.

Tarantino úgy látja: figyelmen kívül hagyta, hogy nem egyedi esetekről van szó, és bár az évek során még több esetről hallott, mégis újabb filmeket készített a producerrel.

Amit tettem, az ezeknek az eseteknek az elbagatellizálása. Bármit mondok most már, az szánalmas mentegetőzésnek fog hangozni

– vallott a rendező. Azt is mondta: mindenki, aki közel állt Weinsteinhez, legalább egy ilyen esetről biztosan tudott. De amikor olvasott a botrányról, elszörnyülködött a zaklatások kiterjedtségén és komolyságán.

Felidézte, amikor 1995-ben elkezdett járni Mira Sorvinóval, a színésznő elmondta neki, hogy Weinstein nem sokkal korábban kéretlenül masszírozni kezdte, a szállodában kergette és az éjszaka közepén megjelent a szobájában. Tarantino azt mondta, megdöbbent ezen, de azt gondolta, azzal, hogy együtt van a színésznővel, ez a dolog már megoldódott, mert ennek tudatában a producer nem fogja többet zaklatni őt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Stray dogs run in front of the Chernobyl nuclear power plant during a drill organized by Ukraine's Emergency Ministry, 08 November 2006. Emloyees and rescue workers improved their activity in case the "sarcophagus" covering the destroyed 4th power block collapses.
 AFP PHOTO/ SERGEI SUPINSKY / AFP PHOTO / SERGEI SUPINSKY
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.