Kultúra

Tarantino tudott Weinstein zaklatásairól

A rendező szégyelli, hogy nem vette komolyan, amiről hallott.

A Harvey Weinsteinhez legjobban kötődő hollywoodi rendező, Quentin Tarantino a New York Timesnak adott interjúban elárulta: évtizedek óta tudott arról, hogy a producer hogyan viselkedik a nőkkel, most pedig szégyelli magát, hogy nem szakította meg vele a közös munkát.

Eleget tudtam ahhoz, hogy többet tegyek annál, amit megtettem

– mondta Tarantino, hozzátéve: bárcsak felelősséget vállalt volna azért, amiről tudott. Úgy gondolja, nem értékelte megfelelően a szexuális zaklatásokról szóló történetek komolyságát.

A rendező az interjúban elmondta: az elmúlt napokban megjelent cikkek előtt, már réges-régen ismert volt számára Weinstein viselkedése. Saját korábbi barátnője, Mira Sorvino beszélt neki arról, hogy a producer akaratán kívül próbált hozzá közeledni, és többször megérintette. Arról is tudott, hogy Rose McGowannek fizetett Weinstein, hogy ne csináljon botrányt a zaklatásból.

Tarantino úgy látja: figyelmen kívül hagyta, hogy nem egyedi esetekről van szó, és bár az évek során még több esetről hallott, mégis újabb filmeket készített a producerrel.

Amit tettem, az ezeknek az eseteknek az elbagatellizálása. Bármit mondok most már, az szánalmas mentegetőzésnek fog hangozni

– vallott a rendező. Azt is mondta: mindenki, aki közel állt Weinsteinhez, legalább egy ilyen esetről biztosan tudott. De amikor olvasott a botrányról, elszörnyülködött a zaklatások kiterjedtségén és komolyságán.

Felidézte, amikor 1995-ben elkezdett járni Mira Sorvinóval, a színésznő elmondta neki, hogy Weinstein nem sokkal korábban kéretlenül masszírozni kezdte, a szállodában kergette és az éjszaka közepén megjelent a szobájában. Tarantino azt mondta, megdöbbent ezen, de azt gondolta, azzal, hogy együtt van a színésznővel, ez a dolog már megoldódott, mert ennek tudatában a producer nem fogja többet zaklatni őt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik