Kultúra

A Fekete tükör továbbra is brutálisan beteg lesz

Bizonyítja ezt a vadiúj trailer is, ami már megint olyan bizarr elmebajokat mutat, amilyeneket csak ez a sorozat tud.

A Netflix jó szokásához híven nem hagyja feledésbe merülni ikonikus produkcióit, így időben nekiesett az új Black Mirror / Fekete tükör-évad promójának is. Tegnap egy posztert, ma pedig a szezon első trailerét is megkaptuk a Black Museum címet viselő, közel mozifilmes hosszúságúnak ígérkező epizódhoz.

Fotó: Netflix

A szokásosan nyomasztó – és zseniális – előzetes csak egy abból az adagból, amivel a Netflix a napokban megsorozza a nézők idegrendszerét: a szolgáltató „A Fekete tükör 13 napja” címen futó projekt részeként még várhatunk néhány anyagot a már megérkezett két előzetes, és a mostani harmadik mellé, sőt, a tizenhárom nap végére meglepetést ígér a Netflix. A korábbi Arkangel című, Jodie Foster rendezte epizód, és a Crocodile című rész trailereit, csakúgy, mint az újat, lásd alant.

A Black Museum története egy magányos utazót követ majd, aki egy bizarr turistalátványosságba botlik, egy múzeumba, amelyben bűntényekből származó emléktárgyakat állítanak ki – és ahol a látványosságok mellett élmény is akad, még ha nem is feltétlenül pozitív. A kiállított tárgyak közül  néhány ráadásul visszautal korábbi évadokra, így a sorozat az üzembiztos nyomasztás mellett még utalás-vadászatra is alkalmat ad majd.

Az epizódot Charlie Brooker írta, a rendezést pedig a Peaky Blindersből ismert Colm McCarthy jegyzi. Annabel Jones executive producer szerint az epizód

igazi popcorn-rész lesz. Három történet egyben, tele ötletekkel, amelyek hatására mire észreveszed, a végére értél egy kilencven perces epizódnak, és azért könyörögsz, hogy hagyják abba, ne sokkoljanak tovább ezekkel a borzasztó dolgokkal. Könyörtelen epizód.

A Fekete tükör új évadának premierdátumát egyelőre nem hozták nyilvánosságra, csak annyi biztos, hogy még idén kijön.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik