Kultúra

A Netflix is kirúgta a nőket zaklató Louis C.K.-t

Korábban már az HBO és az FX is szakított a magyar származású humoristával.

A múlt héten 5 nő vádolta meg szexuális zaklatással a magyar származású komikust, Louis C.K. (eredeti nevén Louis Székelyt), aki aztán pénteken elismerte, hogy az őt vádolók igazat mondtak.

Louis C.K.: Igazak a szexuális zaklatással kapcsolatos híresztelések
Öt nő vádolta meg szexuális zaklatással a magyar származású humoristát.

A C.K. körül kirobbant botrány hatására előbb az HBO és az FX tévés hálózat is bejelentette, hogy szakítanak a komikussal és a Pig Newton nevű produkciós cégével, illetve az HBO törli is videotárából az összes olyan műsort, amelyben a humorista szerepel. A TBI Vision beszámolója szerint mostanára

a Netflix is megszakította együttműködését a komikussal, ugyanakkor egyelőre megtartják a streaming-szolgáltatásuk repertoárjában C.K. idén készült stand-upos műsorait, illetve a Live at the Comedy Store című 2015-ös produkciót.

C.K. zaklatási ügyének új filmje, az általa írt, rendezett, vágott és Chloë Grace Moretz mellett az ő főszereplésével is készült I Love You Daddy című vígjáték is áldozatul esett, ugyanis a forgalmazó The Orchard törölte az alkotás bemutatóját. Várhatóan már nem is fogják bemutatni az Egyesült Államokban.

Mint ismert, október elején a Harvey Weinsteint ért vádak indították el azt az azóta valóságos lavinává vált zaklatási botrányt, amely mostanára már több hollywoodi filmest/színészt is elért. Közülük is James Toback, Brett Ratner, Kevin Spacey, Dustin Hoffman, Casey Affleck és Steven Seagal a legismertebbek.

Richard Dreyfusst is szexuális zaklatással vádolják
Az Oscar-díjas színész egy írót molesztált még évekkel ezelőtt, amikor együtt dolgoztak egy tévés produkción.
Kiemelt kép: Getty Images for Tribeca TV Festival/Ben Gabbe

Ajánlott videó

Olvasói sztorik