Kultúra

Új Ace Ventura-mozi készülhet

Az állati nyomozós vígjátékokat jegyző stúdió rebootolni tervezi a filmszériát.

A Deadline szállította a hírt, miszerint az újrabrandelte magát a Morgan Creek Productions nevű hollywoodi produkciós cég és mostantól Morgan Creek Entertainment Group elnevezés alatt futnak, egyúttal pedig bejelentették, hogy több népszerű filmjüket is szeretnék leporolni és felmelegíteni.

A rebootolásra kiszemelt alkotások között van A vadnyugat fiai (1988), A nagy csapat (1989) és a két népszerű vígjáték: az Ace Ventura: Állati nyomozoo (1994) és az Ace Ventura: Hív a természet (1995) is.

A Morgan Creek elnöke, David Robinson elmondása szerint az a koncepciójuk, hogy

a stafétát átadva az új Ace Ventura-film már az állati nyomozó fiára/lányára koncentrálna, de szeretnék, ha a lökött Ace szerepében Jim Carrey is visszatérne, még ha csak futólag is.

Így viszont máris felmerül a kérdés, hogy mégis hogyan lesz ez a produkció „reboot” és nem folytatás, ha egyszer Carrey mellékszerepeltetésével kapcsolódni fog az eddig készült Ace Ventura-filmekhez.

A közel 30 éve működő Morgan Creeknek a már említett filmek mellett olyan nagy sikerű alkotásokat köszönhetünk, mint a Robin Hood, a tolvajok fejedelme (1991), Az utolsó mohikán (1992), a Tiszta románc (1993), a Bérgyilkos a szomszédom (2000) és Az ügynökség (2006). Ezekkel együtt is az Ace Ventura-mozik a mai napig a legprofitálóbb produkcióik közé tartoznak, hiszen a két film összesen 320 millió dollárt termelt a vállalatnak, miközben az elkészítésükre „csupán” 45 milliót költöttek.

Tudtad, hogy Jim Carrey totál bekattant az Ember a Holdon forgatásán?
Be bizony, ráadásul az egész stábot kikészítette. Erről szól a Netflix új dokuja, melynek már az előzetese is haláli. Trailer.
Kiemelt kép: Morgan Creek Productions

Ajánlott videó

Olvasói sztorik