Kultúra

Tudtad, hogy Jim Carrey totál bekattant az Ember a Holdon forgatásán?

Be bizony, ráadásul az egész stábot kikészítette. Erről szól a Netflix új dokuja, melynek már az előzetese is haláli. Trailer.

1999-ben mutatták be a Milos Forman rendezésében készült Ember a Holdon (Man on the Moon) című életrajzi dramedyt, amely az Egyesült Államokban legendássá vált humoristáról, Andy Kaufmanről szól.

Az alkotásban a ’90-es években ünnepelt Jim Carrey formálta meg a néhai Kaufmant, akit a színész-komikus bevallottan bálványozott és példaképének tekintett. Éppen ezért Carrey minden korábbinál jobban beleélte magát a lehetőségbe és a szerepbe, olyannyira, hogy a forgatáson végig karakterben maradt és őrültebbnél őrültebb dolgokat művelve ment az agyára Formannek és a stábnak.

Carrey botrányos viselkedéséről az elmúlt közel két évtizedben sokat lehetett hallani, azonban bizonyíték nem volt rá, merthogy az Ember a Holdont gyártó Universal Pictures visszatartotta a forgatáson készült videofelvételeket. Most azonban, 18 évvel később végül engedtek és a Netflix rendelkezésére bocsátották az archív felvételeket, melyeket felhasználva a dokumentumfilmes Chris Smith elkészítette a Jim & Andy: The Great Beyond című produkciót. Az annak idején Carrey barátnője, Lynne Margulies, illetve korábbi írópartnere, Bob Zmuda által rögzített videókból összeállított dokuhoz sikerült megnyerni magát Carreyt is, aki vállalta, hogy narrálja a trailer alapján fergetegesnek ígérkező dokumentumfilmet.

A nem mindennapi Jim & Andy: The Great Beyond november 17-én elérhetővé válni a Netflixen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik