Kultúra

Új filmje jótékonysági vetítésével támogatja a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesületet a Mozinet

A forgalmazó az egyesületnek ajánlja fel a Megtorlás című western és thriller különleges vetítésének teljes bevételét.

A #MeToo kampányhoz kapcsolódva a Mozinet a Megtorlás című western és thriller október 23-án, este 19.30-kor kezdődő vetítésének a teljes rá eső bevételét a NANE egyesület számára ajánlja fel.

A film a Puskin moziban lesz látható a 7. Mozinet Filmnapok keretében, a vetítés után közönségtalálkozót tartanak Els Vandervorst producernővel – írja közleményében a forgalmazó.

A Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület (NANE) 1994-ben jött létre. Az Egyesület célja, hogy fellépjen a nők és a gyerekek ellen elkövetett párkapcsolati és családon belüli erőszakkal szemben; tevékenysége egyéni, közösségi és társadalmi szinten folyik. A Megtorlás (Brimstone) című film szorosan kapcsolódik a munkájukhoz, hiszen a holland rendezőzseni, Martin Koolhoven filmje egy fiatal nő története, aki nem hajlandó elfogadni, hogy a férfiak uralta kegyetlen világ csupán tárgyként tekintsen rá, és a saját kezébe veszi a sorsát. Brutális, zsigerileg ható thriller, amelynek a képei sokáig kísértik a nézőt.

A Megtorlást jelentős részben Magyarországon forgatták, így a film producernője, Els Vandevorst örömmel tér vissza hazánkba a premierre. A vetítést követő közönségtalálkozón biztosan mesél majd arról, hogy milyen volt együtt dolgozni Dakota Fanning-gel és Guy Pearce-szel, hogy nőként hogyan látja a producer szakmát, és hogy milyen volt a magyarországi forgatás: Borsod megye ugyanis ezúttal egy vadnyugati kisváros díszleteinek adott otthont. Ide érkezett a történet szerint az új tiszteletes (Pearce), aki karizmatikus férfiként gyorsan megnyeri magának a közösség tagjait. Egy szempár azonban rettegéssel telik meg a látványától: Johanna (Fanning) az egyetlen, aki tudja, hogy a prédikátor egy igazi báránybőrbe bújt ragadozó farkas. A fiatal nő már többször próbált szakítani sötét és erőszakkal teli múltjával, de a tiszteletes személyében az újra utolérte őt. Johannának most döntenie kell, hogy tovább fut, vagy szembenéz a férfival és a pokollal, amelytől eddig menekülni próbált.

A jótékonysági vetítésre, valamint az október 20-23. közötti 7. Mozinet Filmnapok többi budapesti vetítésére jegyek ezen a linken kaphatók.

A Koolhoven írta és rendezte Megtorlás november 16-tól lesz látható országszerte a mozikban.

Október 20-23. között Budapesten a Puskin moziban és országosan további 13 város art mozijában a 7. Mozinet Filmnapokon további négy, a Cannes-i, velencei és torontói filmfesztivál programjából válogatott filmet láthat majd premier előtt a közönség. Vetítik majd minden idők legsikeresebb francia filmje, az Életrevalók rendezőinek új vígjátékát, az Eszeveszett esküvőt, az Oscar-díjra jelölt Leviatán rendezője, Andrej Zvjagincev Cannes-ban a zsűri díját elnyert Szeretet nélkül című drámáját, a Fortunata című olasz filmet, melynek főszereplőnője, Jasmine Trinca a legjobb színésznő díját nyerte el idén Cannes-ban az Un Certain Regard szekcióban, valamint Pierre Lemaitre világhírű regényének adaptációját, a Viszontlátásra odafönt című filmet. Emellett a 7. Mozinet Filmnapok keretében további 12 olyan alkotás is újra látható lesz a mozivásznon, amelyek többsége már nincs műsoron.

További információt a 7. Mozinet Filmnapok Facebook-oldalán találsz.

Kiemelt kép: N279 Entertainment/Mozinet

Ajánlott videó

Olvasói sztorik