Kultúra

Cannes-ban győztes filmet is nézhetünk a Filmnapokon

Október 20-23. között már hetedik alkalommal rendezik meg a Puskin moziban a Mozinet Filmnapokat. Többek között a hazai hivatalos premier előtt láthatunk Cannes-ban, Velencében és Torontóban bemutatott filmeket. Ezenkívül több magyar sikert, a Testről és lélekrőlt is újra lehet nézni a Puskinban, és tizenöt város art mozijában országszerte.

Polgárpukkasztó film nyerte az Arany Pálmát
A 70. cannes-i fesztiválon díjat kapott Diane Kruger, Joaquin Phoenix és Sofia Coppola is. A fődíj Ruben Östlund svéd rendező filmjéé lett. A magyaroknak nem termett babér.

Az egyik legnagyobb szenzáció, hogy a Cannes-i Filmfesztiválon díjat nyert, Andrej Zvjagincev drámáját is bemutatják. A Szeretet nélkül (Loveless) egy válófélben lévő házaspárról szól, akinek eltűnik a kisfiuk.

Az Életrevalók rendezőpárosának,  Olivier Nakache és Eric Toledano új filmjét, az Eszeveszett esküvőt (Le sens de la fête) szintén leadják, ami a trailer alapján egy igazi francia vígjátéknak tűnik. Egy 18. századi kastélyban rendezett esküvő bonyodalmairól szól.

A részletes programra és a háttérbeszélgetések időpontjaira még várni kell, de az eddigi lista alapján érdemes lesz moziba menni október végén.

(Borítókép: Részlet a Megtorlás című filmből, ami részben Magyarországon forgott)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik