Kultúra

Később kerül mozikba a Star Wars 9

A Lucasfilm bejelentette, hogy a rendezőváltás miatt csúszik a kilencedik epizód bemutatója.

Miként mi is beszámoltunk róla, Colin Trevorrow múlt heti menesztését követően két napja eldőlt, hogy az új trilógia alappillérét: Az ébredő Erőt társíró és rendező J.J. Abrams örökli a Star Wars IX rendezését.

J.J. Abrams rendezi a Star Wars kilencedik részét
Most azok örülhetnek, akik szerették Az ébredő Erőt.

A hirtelen jött új feladatra nyilván fel kell készülnie a forgatókönyv írásába is beszálló filmesnek, ezért a Lucasfilm utóbb azt is bejelentette, hogy félévvel elhalasztják a kilencedik epizód premierdátumát, így

2019. május 24. helyett 2019. december 20-án fogják bemutatni.Ezzel egyidejűleg a Lucasfilmet is uraló Walt Disney 2019. decemberről előrehozta az élőszereplős Aladdin premierdátumát 2019. május 24-re, magyarán már meg is van a Star Wars IX tavaszi pótlása.

A végül majd Abrams és Chris Terrio közös forgatókönyvéből készülő Star Wars IX szereplőgárdájának alakulása még titok, mindenesetre az idén decemberben mozikba kerülő nyolcadik epizód: Az utolsó Jedik társulatából szinte biztos, hogy Daisy Ridley (Rey), John Boyega (Finn), Adam Driver (Kylo Ren) Oscar Isaac (Poe Dameron) Mark Hamill (Luke Skywalker), Peter Mayhew (Chewbacca), Domhnall Gleeson (Hux tábornok), Lupita Nyong’o (Maz Kanata), Gwendoline Christie (Phasma kapitány), Anthony Daniels (C-3PO), Kenny Baker (R2-D2) és Andy Serkis (Snoke fővezér) is vissza fog térni benne.

A Star Wars megrágja és kiköpi a fiatalokat
A Lucasfilmnek nem látnokokra, hanem biztos kezű végrehajtókra van szüksége. De vajon visszatérhet-e George Lucas a kilencedik epizódra, és ha igen, miért nem?
Forrás: Coming Soon, fejléckép: Lucasfilm

Ajánlott videó

Olvasói sztorik