Kultúra

Sydney-ben már az utcákon is piros léggömbökkel riogat az AZ

Az ausztrálok kimaxolták a bohócos horror marketingjét.

Már csak két nap és mozikba kerül az év egyik legjobban várt filmje: a Stephen King 1986-os AZ (IT) című regényének adaptációja, amely az amerikai kritikusok mellett az írófejedelem szerint is fantasztikus lett.

Stephen King már kétszer látta az AZ-t és odáig van érte
Elmondása szerint nem számított arra, hogy ennyire jól fog sikerülni a filmadaptáció. Videó.

A világ legtöbb országában a héten mutatják be a produkciót, melynek ezáltal a marketingkampánya is a célegyenesbe fordult. Ez a fejét Sydney-ben felütő legújabb jelenségen is látszik, ugyanis az ausztrál nagyváros utcáit a napokban rosszat sejtető piros léggömbök lepték el, hogy a frászt hozzák az óvatlan járókelőkre. A bohócos horrort reklámozó lufik egyszerűen a csatornarácsokhoz vannak kötve, úgy lebegnek az úttest fölött, ezáltal még annak is felkeltik a figyelmét, aki esetleg soha nem is hallott a filmről, vagy a gyerekeket ugyanilyen piros léggömbökkel magához édesgető, gonosz Pennywise-ról.

A világhálót is lázba hozó jelenségről máris számos fotó került fel a Twitterre, íme ezek közül néhány:

Nick Johnson

Ryan McNally

Christopher Kelly

Tim Burrowes

Az AZ mozis adaptációját Andy Muschietti rendezte, míg az emblematikus gonosz Pennywise (avagy a regény fordításában Krajcáros) bohóc karakterét a 27 éves Bill Skarsgard formálja meg. Ő egyébként már a második, miután az AZ 1990-es tévés adaptációjában Tim Curry brillírozott a szerepben.

Még a trailereknél is vérfagyasztóbb az AZ interaktív videója
A horror új promójában az egyik szereplő szemszögéből élheted át, milyen közelebbről megismerkedni a förtelmes bohóccal.

A Skarsgard mellett a Stranger Things Mike Wheelerjeként ismertté vált Finn Wolfhard, továbbá az egyébként nem túl ismert Jaeden Lieberher, Sophia Lillis, Javier Botet, Jack Dylan Grazer és Jeremy Ray Taylor alkotta szereplőgárdával készülő horror szeptember 7-én kerül a magyar mozikba.

Forrás: Huffington Post

Ajánlott videó

Olvasói sztorik