Kultúra

A Disney faképnél hagyta a Netflixet

Miki egérék saját streamszolgáltatásra gyúrnak, amely a Star Warst is furcsán érintheti.

A Disney az elmúlt két évtizedben hatalmas pénzeket költött el olyan franchise-ok megvásárlására, mint a Marvel és a Star Wars, vagy olyan gyártócégek beolvasztására, mint a Pixar. Ezzel párhuzamosan nagyon durván ráálltak a merchandisingre is, és a cég bevételeinek 60%-át már nem is a filmes bevételek, hanem az eladott Disney-hercegnős tolltartók és Darth Vaderes uzsonnás dobozok adják.

A hihetetlen expanzív gazdasági modellt követő cég most új területen próbálná ki magát a profitmaximalizálás érdekében, kedden jelentették be, hogy a Disney 2019 után már semmilyen Disney-terméket nem biztosít a Netflix számára, ugyanis akkor tervezi elindítani saját streamingszolgáltatását.

A pletykák szerint lenne egy alapcsomag, amely az összes Disney rajzfilmsorozatot és egészestés filmet tartalmazná és plusz szolgáltatásként lehetne megrendelni a Marvel és Star Wars tartalmakat biztosító kiegészítő csomagot.

A Disney-nek mélyen a zsebébe kell nyúlnia a szolgáltatás kialakítása miatt, ugyanis a Netflix is azért görget tetemes adósságállományt maga előtt évek óta, mert a számtalan magas színvonalú (és drága) sorozat mellett nem olcsó mulatság az egész világra kiterjedő streaming kiépítése és fenntartása is. Piaci elemzők szerint ez nagyjából 2,8 milliárd forintjába kerül majd (78 milliárd forint) a Disney-nek.

A Netflixnek nem sokáig futja Brad Pitt-kaliberű hírességekre
A streamszolgáltatónak ugyan több mint százmillió regisztrált előfizetője van, drága filmjei és sorozatai miatt a kiadások sokkal nagyobbak, mint a bevételek. Meddig finanszírozható ez?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik