Kultúra

És azt vágod, hogy Pókember már a Vasember 2-ben is feltűnt?

Nem vicc: a falmászó hőst játszó Tom Holland erősítette meg, hogy a kis Peter Parker szerepel a 2010-es filmben.

Már csak másfél hét és megérkezik a mozikba a Marvel legújabb produkciója: a Pókember: Hazatérés (Spider-Man: Homecoming), amelynek különlegessége, hogy ez lesz a falmászó hős első olyan önálló mozija, amely az univerzumépítésben élenjáró stúdió égisze alatt készült.

Noha a tavalyi Amerika Kapitány: Polgárháborúban már felvezetett karaktert korábban nem láthattuk egy Marvel-filmben sem, a világhálón már évek óta keringett egy fanteória, miszerint a 2010-es Vasember 2-ben igazából a kis Peter Parker az a kölyök, aki Vasember-sisakban szembeszáll az egyik drónnal.

Íme az ominózus jelenet:

Ezt természetesen soha senki nem erősítette meg a készítők részéről, magnem aztán most, hogy közeleg a Hazatérés, a Huffington Postnak interjút adó Tom Holland váratlanul tiszta vizet öntött a pohárba.

Az a srác Peter Parker. Meg tudom erősíteni, hogy az tényleg ő. Mától megerősíthetem. Kevin Feige és én épp az imént beszéltünk erről. Meglehet, hogy ezzel csak egy nagy és öreg spoilert árulok el, de többé már nem titok. Nekem nagyon tetszik az a gondolat, hogy Peter Parker már a kezdetek óta része az univerzumnak.

– nyilatkozta a 21 éves színész, aki tehát a Marvel-vezér Feige jóváhagyásával zárta le a találgatást.

A Holland főszereplésével közelgő Pókember: Hazatérés (előzetes itt) Peter Parker hétköznapi életéről és a szuperhőssé válásának nehézkes folyamatáról fog szólni, amelyet olyan fordulatok fognak izgalmassá tenni, mint az, hogy egy meggondolatlan húzása miatt Tony Stark (Robert Downey Jr.) felhagy a srác pesztrálásával. Emellett az akciókból és végre a film gonoszából is többet láthatunk, márpedig az utóbbira érdemes lesz odafigyelni, ugyanis Michael Keaton fogja megformálni a karaktert – a mozifilmen korábban még soha nem látott Keselyűt. Utóbbiról kiderül majd, Kiderül, hogy vélhetően a Bosszúállók első része során elhullott idegen technológiát felhasználva avanzsált szuperbűnözővé.

A már említettek mellett a Marvel új felfogásában fiatal May nénit játszó Marisa Tomei, továbbá Zendaya Coleman, Tony Revolori, Logan Marshall-Green és Martin Starr alkotja a film szereplőgárdáját.

A 2014-es Clown című horrort és a 2015-ös Rendőrautót jegyző Jon Watts rendezésében készülő Pókember: Hazatérés egy nappal az amerikai bemutató előtt: július 6-án fog a magyar mozikba kerülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik