Kultúra

Alienek félre az útból: brutális szörnyekkel jön a District 9 rendezőjének új produkciója

Forradalmi projektet leplezett le Neill Blomkamp, aki elképesztő sci-fi rövidfilmeket készül a világhálóra szabadítani. Trailer.

Elvették tőle a nagy álmát: az Alien 5-öt? Sebaj! Neill Blomkamp bemutat Hollywoodnak: Oats Studios néven független filmstúdiót alapított, hogy megvalósítsa merész sci-fi ötleteit.

Blomkamp már a District 9-nak köszönhető berobbanása óta különcnek számít az álomgyárban, és habár az elmúlt években az Elysium és a Chappie formájában két nagyobb költségvetésű sci-fit is forgathatott, ezek messze nem sikerültek olyan jól, mint a nemzetközi koprodukcióban készült űrlényes mozija.

Mint ismeretes, a District 9-t is igazából Blomkamp azonos című rövidfilmje ihlette, így most, miután a 20th Century Fox elkaszálta (a csalódáskeltő Alien: Covenant cselekményénél sokkalta ambiciózusabb) Alien 5 filmötletét, Blomkamp gondolt egyet és új, innovatív projektbe vágta a fejszéjét:

az Oats Studios égisze alatt sci-fi rövidfilmeket forgatott, melyeket a mozik helyett Youtube-on és Steamen fog elérhetővé tenni.

Ezeknek az alkotásoknak lesz az első felhozatala az Oats Studio: Volume 1, amely a most megjelent teaser trailer alapján egészen döbbenetes filmekkel kecsegtet. A kedvcsinálóból még nem derül ki, szám szerint hány filmről van szó és ezek pontosan miről is fognak szólni, de látvány és a felbukkanó lények roppant ígéretessé teszik Blomkamp projektjét.

Miként azt az előzetest nézve kiszúrhatjuk, Blomkamp-nek a kedvenc színésze és cimborája: Sharlto Copley mellett a vele a Chappie-n is együtt dolgozó Sigourney Weaver és a tehetséges Dakota Fanning színésznőket is sikerült megnyernie projektjéhez, így őket már biztosan láthatjuk majd a filmekben.

Egyelőre ennyit tudni az Oats Studio: Volume 1-ról, amely ha felkerül a világhálóra és sikeressé válik, akár még a hollywoodi sci-fik konkurenciájává is avanzsálhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik