Kultúra

Durván rápörögtek az emberek a Fekete Párduc előzetesére

A trailer még az Amerika Kapitány: Polgárháború és Star Wars: Az ébredő Erő előzetesének nézettségét is felülmúlta.

Magyar idő szerint péntek éjjel került fel a világhálóra a Creed: Apollo fia című Rocky-spinoffal nagyot dobbantó Ryan Coogler rendezésében készülő Fekete Párduc (Black Panther) első előzetese, amelyről kiderült, hogy utóbb feltehetően még a Marvel várakozásait is felülmúlóan teljesített.

A The Hollywood Reporter beszámolója szerint ugyanis a szuperhősös kedvcsinálót

az első 24 órában nem kevesebb, mint 89 milliószor játszották le a Youtube-on, ezzel pedig a a Star Wars: Az ébredő Erő (55 millió), az Amerika Kapitány: Polgárháború (61 millió) és a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet (52 millió) teaser trailerének nézettségét is megelőzte.

Persze az első 24 órára vonatkozó nézettségi rekordot nem döntötte meg, miután azt továbbra is a Stephen King 1986-os regényét feldolgozó Az (It) trailere tartja 197 millióval(!), de azért ez a 89 millió sem gyenge. Marvel-film előzetese pl. ennél jobban csak egyetlen egy teljesített: a novemberben mozikba kerülő Thor: Ragnarok kedvcsinálóját 136 millióan nézték meg egy nap leforgása alatt.

Beájulsz tőle, annyira király a Thor 3 első előzetese
Olyan szinten vagány és menő a trailer, hogy hirtelen elképesztően váróssá tette a Thor: Ragnarok című trilógiazárót.

A Chadwick Boseman által megformált Fekete Párduccal egyébként már volt szerencsénk megismerkedni az Amerika Kapitány: Polgárháborúban, melynek akciójeleneteiben A Tél Katonájával (Sebastian Stan) és magával a Kapitánnyal (Chris Evans) is viaskodott. Persze aztán kibékültek, hovatovább lefektették a későbbi együttműködésük alapjait, így aztán Boseman karakterét a saját filmje után a jövő májusban érkező Avengers: Infinity War című Bosszúállók 3-ban is viszontláthatjuk majd.

Az előzetes alapján egyelőre zavaros cselekményű, de a Marvel-filmekre jellemző látványos akciókban bővelkedő Fekete Párducban az egyaránt Oscar-díjas Lupita Nyong’o és Forest Whitaker, továbbá Michael B. Jordan, Danai Gurira, Martin Freeman, Angela Bassett és a Bosszúállók: Ultron korában megismert Ulysses Klaue szerepében visszatérő Andy Serkis fogja játszani a mellékszerepeket.

A Fekete Párduc február 18-án fog az amerikai mozikba kerülni, a hazai premierdátum még nem ismert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik